Ouderen en studenten zoeken oplossingen voor betere zorg

studenten hanzehogeschool en ouderen stadskanaal

Welke wensen en ideeën hebben ouderen over de zorg? Hoe denken zij dat de zorg nog verder verbeterd kan worden? Om daar achter te komen, gingen twintig studenten van de Hanzehogeschool Groningen op bezoek bij ouderen in Stadskanaal, 24 uur lang.

24 februari 2017

De studenten gingen in januari een dag en een nacht op bezoek bij bewoners van Woonzorg BCM in Stadskanaal. In dat etmaal gingen ze uitgebreid met hen en hun verzorgenden in gesprek.

Generaties kwamen zo met elkaar in contact. Via de gesprekken vormden de studenten zich een duidelijk beeld van de wensen en behoeften die ouderen hebben over hun zorg.

studenten hanzehogeschool in gesprek met ouderen stadskanaal

Oplossingen

Het bezoek maakte veel indruk op de studenten. Een ervaring die ze gebruiken om oplossingen te bedenken voor vraagstukken waar de ouderen mee te maken hebben. Vraagstukken rond thema’s als het verbinden van generaties, het behoud van eigen identiteit en het hebben van een betekenisvol leven.

De studenten volgen uiteenlopende opleidingen en ze bekijken die vraagstukken dan ook vanuit verschillende kanten. Bijvoorbeeld vanuit de (para)medische en psychologische kant, maar ook vanuit woon- en buurtzorg, wet- en regelgeving en bedrijfsvoering.

Stem van ouderen

De studenten presenteren hun oplossingen op 2 maart tijdens een speciale markt. Daar helpen ouderen, deskundigen van de gemeente Groningen, experts van Menzis en docenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool de studenten om een volgende stap te maken met hun product. Vervolgens beoordelen de ouderen alle ideeën en kiezen ze welk idee ze het beste vinden.

Zo hebben de ouderen een duidelijke stem in de verbetering van de zorg voor ouderen. Dat vinden de Hanzehogeschool en Menzis allebei erg belangrijk.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.