De huisartsenpost in Groningen gaat verhuizen

praktijk ondersteuner huisarts

Groningers die met spoed een huisarts nodig hebben in de avond, de nacht, het weekend of tijdens feestdagen kunnen vanaf eind 2017 terecht bij een gloednieuwe huisartsenpost. Bij het Martini Ziekenhuis wordt hard gewerkt aan een huisartsenpost die goede zorg beschikbaar houdt voor alle Groningers.

13 april 2017

Naar verwachting is de nieuwbouw in november 2017 klaar. Dan verhuist de huidige huisartsenpost aan het Damsterdiep naar de nieuwe locatie bij de ambulance-ingang van het Martini Ziekenhuis.

ine scholten

Ine Scholten

directeur Doktersdienst Groningen

De huisartsenpost van Doktersdienst Groningen gaat verhuizen omdat het pand aan het Damsterdiep niet meer voldoet aan de wensen van deze tijd.

We zijn uit onze jas gegroeid. Met de nieuwe huisartsenpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis krijgen we meer ruimte om alle mensen die onze hulp nodig hebben goed te kunnen helpen.

We kunnen straks veel makkelijker samenwerken met het Martini Ziekenhuis. Mensen krijgen zo sneller de zorg die ze nodig hebben. Een prettig idee voor patiënten én voor de medewerkers van de huisartsenpost en de spoedeisende hulp.

De juiste zorg op de juiste plek

De nieuwe locatie van de huisartsenpost bij het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar voor mensen uit de stad en de provincie.

 

Met spoed een huisarts nodig? Bel 0900-9229

Wat niet gaat veranderen is dat de huisartsenpost uitsluitend voor spoedgevallen is bedoeld. Heeft u tijdens de avond-, nacht-,  weekenduren of tijdens de feestdagen met spoed een huisarts nodig?

Kan uw klacht niet wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts? Bel dan 0900-9229. Door te bellen kunnen we samen met u goed inschatten hoe snel u geholpen moet worden. Alles over de huisartsenposten en de werkwijze van de doktersdienst vindt u op doktersdienstgroningen.nl.

 Meer over Doktersdienst Groningen

  • Doktersdienst Groningen (DDG) verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avond-, nacht- en weekenduren én tijdens feestdagen voor alle inwoners van de stad, de provincie Groningen en de kop van Drenthe.
  •  De huisartsen die overdag huisartsenzorg bieden, verzorgen ook de spoedzorg in avond, nacht en weekend.
  • Het gaat in totaal om bijna 292 huisartsen, die gezamenlijk de zorg aan circa 650.000 inwoners verlenen.
  • Verspreid door de provincie Groningen heeft DDG 7 huisartsenposten. Na 18:00, 20:30 of 23:00 uur is iedereen aangewezen op de huisartsenpost in Groningen.  

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.