Met HMC ziekenhuis werken aan goede zorg in Den Haag

Intentieverklaring voor meerjarencontract met HMC

verpleegster en dame

Over een langere periode samenwerken, om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende zorgvraag in de regio Haaglanden. En tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het beperken van de stijging van de zorgkosten. Dat is het doel van de intentieverklaring die Menzis en ziekenhuis HMC in Den Haag hebben ondertekend.

2 mei 2017

Zorgverzekeraar en ziekenhuis willen eind dit jaar een meerjarencontract afsluiten, zodat inwoners in en om Den Haag gebruik kunnen blijven maken van toegankelijke, betaalbare en goede zorg in de regio.

De afspraken passen bij de wens van Menzis om met ziekenhuizen als HMC vanuit een meerjarenperspectief duidelijke portfolio afspraken te maken en de kwaliteit verder te verbeteren. Op die manier krijgen ziekenhuizen ruimte om te investeren en zich te ontwikkelen.

Een meerjarencontract kan HMC straks ruimte bieden voor groei op kernactiviteiten en ontwikkeling van (hoog)complexe zorg.

pascale voermans

Pascale Voermans

manager Zorginkoop, Menzis

We doorbreken de jaarlijkse rituele onderhandeling over contractvoorwaarden en prijzen. Een meerjarencontract biedt meer mogelijkheden om zorg dichtbij in de regio te organiseren, innovaties te implementeren en tegelijkertijd de kosten te verminderen.

Door goede afspraken zorgen de afspraken ook voor minder administratieve lasten voor alle betrokkenen.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy