Santeon ziekenhuizen en Menzis winnen prijs voor 'excellente samenwerking'

Op het jaarlijkse Value-Based Health Care (VBHC) Event in Nijkerk wonnen Santeon ziekenhuizen en Menzis vandaag (donderdag 11 mei) de ‘prijs voor excellente samenwerking’.

11 mei 2017
joris van eijck

Joris van Eijck

Directeur Zorg, Menzis

We zijn ontzettend trots op deze prijs. Het is een mooie waardering en erkenning voor de toegevoegde waarde van Menzis in het VBHC-programma van Santeon. Menzis is sinds ruim een jaar betrokken bij het verder uitbouwen en door-ontwikkelen van het VBHC-programma binnen de Santeon ziekenhuizen.

Menzis vindt dat  zorgaanbieders transparant zouden moeten zijn over hun uitkomsten en laten zien dat ze permanent verbeteren. Daar wordt de klant beter mee geholpen en op de lange termijn kunnen we de kosten hiermee verminderen.

Menzis gaat in 2018 verder met afspraken over waardegericht inkopen met zorgaanbieders van behandeling van heup- en knie artrose en met zorgaanbieders van staaroperaties. Maandag 15 mei ontvangen zorgaanbieders onze prospectus voor het waardegericht inkopen van de behandeling van  heup en knie artrose en staaroperaties.

douwe biesma

Douwe Biesma

Bestuursvoorzitter, Santeon ziekenhuizen

Deze prijs onderstreept onze overtuiging dat het alleen mogelijk is om de kwaliteit van zorg naar een hogere niveau te tillen als je dat met meer ziekenhuizen samen doet. Door jarenlang samen te werken hebben we een cultuur van vertrouwen opgebouwd binnen Santeon. Op basis hiervan kunnen we stappen maken in het verbeteren van zorg voor onze patiënten. Artsen en verpleegkundigen voelen zich veilig om de uitkomsten van hun behandelingen en de daarbij gemaakte kosten met elkaar te delen en te bespreken. En ze zijn bereid om elkaars best practice over te nemen.

Ook borstkankerchirurg Yvonne van Riet uit het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is blij:

Het kost tijd om met collega’s uit de andere ziekenhuizen af te spreken, te analyseren en de verbeteringen te formuleren. Maar doordat we bij elkaar in de keuken kijken en van elkaar leren, kunnen we de zorg voor onze patiënten echt verbeteren. En daar haal ik enorm veel energie uit.

leonique niessen

Leonique Niessen

Directeur, Santeon ziekenhuizen

Deze prijs  is voor ons het bewijs dat we op de juiste koers zitten met het maximaliseren van de waarde van de zorg voor onze patiënten. Onze initiatieven worden internationaal  gezien en beloond. Daarnaast is dit natuurlijk een mooie opsteker voor onze patiënten, die sinds twee jaar met ons als  professionals aan tafel zitten om de zorg te verbeteren.

Lees meer over de Value Based Healthcare Prize op vhbcprize.com

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.