Fit met wandelvoetbal

Samen leven, samen voetballen

walking football

Hoe zorgen we ervoor dat 60-plussers met plezier ouder worden en mee blijven doen in onze maatschappij? Door mensen samen te brengen, bijvoorbeeld door ze samen te laten voetballen, is ons antwoord. En als het lijf tegensputtert, dan passen we gewoon het tempo aan. Walking Football noemen we dat, of in gewoon Nederlands: wandelvoetbal.

13 juni 2017

Nederlanders leven steeds langer en zeker in de Achterhoek is dat meer en meer merkbaar. Naar verwachting is in 2040 zelfs ruim een derde van de Achterhoekers 65 jaar of ouder.

Natuurlijk willen we allemaal graag vitaal en gezond ouder worden. Maar hoe doe je dat en wat is daar voor nodig? Want het is bijvoorbeeld ook bekend dat veel ouderen zich eenzaam voelen. Vooral doordat ze niet meer volop mee kunnen doen in de samenleving. En daar komt bij dat met het klimmen van de jaren de gezondheid vaak ook achteruit gaat.

Menzis wil daar wat aan doen. En daarom werken we aan het versterken van de gezondheid, sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen. Zodat zij zich vitaler en gezonder voelen.


Samen voetballen

Eén van de manieren waarop we dat doen, is door onder andere in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds ouderen samen te laten voetballen. Walking Football noemen we dat, oftewel wandelvoetbal: een nieuwe manier van voetballen waarmee iedereen van voetbal kan blijven genieten.

oldstars
Anders dan bij het reguliere voetbal gaat het bij Walking Football dus juist niet om snelheid of kracht. Wandelvoetballers spelen op een klein veld, er mag niet gerend worden, slidings en lichamelijk contact zijn niet toegestaan en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.

Het doel is om mensen van 60 jaar en ouder op een positieve manier bij elkaar te brengen en ze in beweging te brengen. Want samen sporten is niet alleen gezond, het zorgt ook voor verbroedering en nieuwe sociale contacten, vooral ook buiten de lijnen.


Een verschil maken voor mensen

Ook in de Achterhoek maakt Walking Football een verschil in het leven van steeds meer mensen. Het wandelvoetbal werd hier als eerste aangeboden bij de Didamse club DVC ’26. En nu wordt er bij steeds meer Achterhoekse verenigingen gevoetbald op wandeltempo.

Wilt u weten waar precies of wilt u meer lezen over Walking Football? Kijk op oldstars.nl. Daar leest u ook een portret van Peter en Louis, twee enthousiaste wegbereiders voor Walking Football in de Achterhoek.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.