Menzis Project GO! in EenVandaag

Afgelopen zaterdag stond EenVandaag (NPO1) in het teken van obesitas. Het door Menzis gesteunde project GO! was onderdeel van de aflevering.

21 augustus 2017

In een korte reportage stonden een kind van GO!, het gezin en de kindergezondheidscoach centraal. De begeleiding (van twee jaar) van het kind van GO! is inmiddels afgerond en nu worden de ervaringen gedeeld. In de reportage was verder aandacht voor de hardlooptrainingen van GO! en de kookworkshops die de gezinnen volgen.

GO! begeleidt kinderen (tussen de 0 en 19 jaar) met overgewicht en obesitas. Spin in het web is de kindergezondheidscoach die het kind en zijn ouders begeleidt voor wat betreft een gezonde leefstijl. Je ‘lekker in je vel’ voelen, gezonde voeding, bewegen en ontspanning zijn belangrijke pijlers in de behandeling. Om te zorgen dat het om een blijvende gedragsverandering gaat, duurt de begeleiding minstens twee jaar.

GO! is een intensieve samenwerking tussen jeugd- en huisartsen uit Herveld en Zetten, kinderartsen van Ziekenhuis Rijnstate, kindergezondheidscoaches, gemeente Overbetuwe en andere zorg- en hulpverleners uit Herveld en Zetten (beiden in 2016 gestart) en de Arnhemse wijken Malburgen (in 2014 gestart) en Presikhaaf (in 2017 gestart). Via het gezondheidscentrum in Zetten financiert Menzis het zorgprogramma en de coördinatie (deels).

De uitzending bekijken? Klik dan hier: Menzis project GO! bij EenVandaag.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.