Menzis Project GO! in EenVandaag

Afgelopen zaterdag stond EenVandaag (NPO1) in het teken van obesitas. Het door Menzis gesteunde project GO! was onderdeel van de aflevering.

21 augustus 2017

In een korte reportage stonden een kind van GO!, het gezin en de kindergezondheidscoach centraal. De begeleiding (van twee jaar) van het kind van GO! is inmiddels afgerond en nu worden de ervaringen gedeeld. In de reportage was verder aandacht voor de hardlooptrainingen van GO! en de kookworkshops die de gezinnen volgen.

GO! begeleidt kinderen (tussen de 0 en 19 jaar) met overgewicht en obesitas. Spin in het web is de kindergezondheidscoach die het kind en zijn ouders begeleidt voor wat betreft een gezonde leefstijl. Je ‘lekker in je vel’ voelen, gezonde voeding, bewegen en ontspanning zijn belangrijke pijlers in de behandeling. Om te zorgen dat het om een blijvende gedragsverandering gaat, duurt de begeleiding minstens twee jaar.

GO! is een intensieve samenwerking tussen jeugd- en huisartsen uit Herveld en Zetten, kinderartsen van Ziekenhuis Rijnstate, kindergezondheidscoaches, gemeente Overbetuwe en andere zorg- en hulpverleners uit Herveld en Zetten (beiden in 2016 gestart) en de Arnhemse wijken Malburgen (in 2014 gestart) en Presikhaaf (in 2017 gestart). Via het gezondheidscentrum in Zetten financiert Menzis het zorgprogramma en de coördinatie (deels).

De uitzending bekijken? Klik dan hier: Menzis project GO! bij EenVandaag.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy