ZN, NVZ en NFU ondertekenen intentieverklaring dure geneesmiddelen

Op woensdag 31 augustus ondertekenden de brancheorganisaties van universitair medische centra, ziekenhuizen en zorgverzekeraars een intentieverklaring 'dure geneesmiddelen'.

1 september 2017

De Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben in een intentieverklaring afgesproken om samen te werken bij de inkoop van dure geneesmiddelen. Namens ZN ondertekenden Ruben Wenselaar (bestuurslid ZN en CEO Menzis), Margriet Schneider (bestuurslid NFU) en Willem de Boer (bestuurslid NVZ) de intentieverklaring.

Menzis is erg verheugd over de samenwerking tussen de zorgverzekeraars en ziekenhuizen/MSZ-aanbieders. "Gezamenlijk kunnen we beter onderhandelen met de farmaceutische industrie, zodat dure geneesmiddelen nu, en ook op de lange termijn, beschikbaar blijven voor patiënten die hier op aangewezen zijn", aldus Ruben Wenselaar.

Lees hier het persbericht van ZN.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.