ZN, NVZ en NFU ondertekenen intentieverklaring dure geneesmiddelen

Op woensdag 31 augustus ondertekenden de brancheorganisaties van universitair medische centra, ziekenhuizen en zorgverzekeraars een intentieverklaring 'dure geneesmiddelen'.

1 september 2017

De Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben in een intentieverklaring afgesproken om samen te werken bij de inkoop van dure geneesmiddelen. Namens ZN ondertekenden Ruben Wenselaar (bestuurslid ZN en CEO Menzis), Margriet Schneider (bestuurslid NFU) en Willem de Boer (bestuurslid NVZ) de intentieverklaring.

Menzis is erg verheugd over de samenwerking tussen de zorgverzekeraars en ziekenhuizen/MSZ-aanbieders. "Gezamenlijk kunnen we beter onderhandelen met de farmaceutische industrie, zodat dure geneesmiddelen nu, en ook op de lange termijn, beschikbaar blijven voor patiënten die hier op aangewezen zijn", aldus Ruben Wenselaar.

Lees hier het persbericht van ZN.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy