Menzis en BFS bieden verzekerden met betalingsproblemen perspectief

wanbetalers

Menzis en BFS Bewindvoering zijn gestart met het helpen van verzekerden die betalingsachterstanden hebben. Het gaat om mensen die zes maanden of langer geen zorgpremie hebben betaald en daardoor bij het CAK onder de regeling wanbetalers vallen.

25 september 2017

Henriëtte Setz, directeur Klant en Operatie bij Menzis: “Deze verzekerden krijgen een vrijblijvend aanbod waarbij ze uit de regeling van het CAK worden gehaald. Ze komen dan in budgetbeheer bij BFS en zijn na twee jaar vrij van schulden bij Menzis en bij de deurwaarder. Daarnaast krijgen zij begeleiding om verstandig met geld om te gaan. Dat biedt de verzekerden weer perspectief. We beginnen nu met vijfhonderd mensen, maar op termijn komen nog veel meer klanten hiervoor in aanmerking.” Het aanbod van Menzis en BFS geldt niet voor verzekerden die al onder beschermingsbewind staan.

Start met schone lei
Ilse Oldenburger van BFS: “Verzekerden die onder de regeling wanbetalers bij het CAK vallen, hebben een schuld uitstaan bij de zorgverzekeraar. Zij betalen een hogere zorgpremie (€ 134,38 in 2017) aan het CAK, omdat je in Nederland verplicht verzekerd moet zijn en blijven. Hun schuld bij de zorgverzekeraar kan naast de premie bestaan uit bijvoorbeeld rente, niet betaald eigen risico en kosten voor een deurwaarder. Het is een enorm karwei deze schulden weg te werken. In ons tweejarig traject wordt de schuld bij de zorgverzekeraar na één jaar kwijtgescholden, en na nog een jaar de incasso- en proceskosten bij de deurwaarder. Daarna begint de verzekerde dus met een schone lei. Van groot belang is de intensieve begeleiding vanuit BFS. We helpen de verzekerde verantwoord om te gaan met zijn budget en daarmee duidelijk inzicht te krijgen in zijn inkomsten en uitgaven.”

Win-win-situatie
“Dit aanbod is voor de verzekerde een goede zaak, maar ook voor Menzis”, voegt Henriëtte Setz toe. “Wij krijgen namelijk weer een normale betaalrelatie met de klant. En vooral belangrijk: we kunnen samen met BFS verzekerden helpen uit een zeer moeilijke en soms uitzichtloze positie te stappen.” Verzekerden die geïnteresseerd zijn in de support van Menzis en BFS, kunnen bellen naar Menzis en vragen naar het projectteam Wanbetalers.
Meer lezen? De Telegraaf wijdde op zaterdag 23 september een artikel aan dit aanbod.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.