Preventie binnen handbereik met volgende stap Menzis SamenGezond

Menzis SamenGezond

Iedereen wil zo krachtig en zelfstandig mogelijk in het leven kunnen staan. Of je nu jong of oud bent en of je nu gezond bent of een (tijdelijke) aandoening hebt. Iedereen maakt zijn eigen keuzes om gezond te leven, maar ondersteuning daarbij kan welkom zijn. Menzis introduceert daarom Menzis SamenGezond: een gezondheidsprogramma met bijbehorende app, waarmee mensen op basis van persoonlijk inzicht zelf hun gezondheid op peil kunnen houden of verbeteren.

16 oktober 2017

“Menzis is er van overtuigd dat via gezonde gedragsverandering nog veel gezondheidswinst is te behalen. Dat is allereerst belangrijk voor mensen zelf: zo verbeteren zij hun eigen gezondheid en hun kwaliteit van leven. We helpen mensen inzicht te krijgen in hun persoonlijke gezondheidssituatie en ondersteunen ze bij datgene dat zij daar zelf aan kunnen doen.” licht Menzis bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar toe, “Dat levert niet alleen gezondheidsvoordeel op voor individuele deelnemers, het zal ook een bijdrage leveren aan het oplossen van het maatschappelijke probleem van stijgende zorgkosten. Menzis SamenGezond sluit bovendien aan bij de activiteiten die Menzis al ontplooit op het gebied van preventie en gezonde gedragsverandering.”

 

Preventie en gezonde gedragsverandering
Met preventie en gezonde gedragsverandering als doel, bouwt Menzis steeds verder aan SamenGezond: door de introductie van het Menzis SamenGezond programma en de Menzis SamenGezond app. En door vanuit het programma ook samen te werken met zorgaanbieders, stakeholders en de wetenschap op het gebied van preventie en gezonde gedragsverandering. Menzis is hierover al in gesprek met diverse organisaties. Dit sluit aan bij de activiteiten die Menzis al ontplooit op het gebied van preventie via regionale samenwerking, het ondersteunen van regionale initiatieven en bijvoorbeeld ook de samenwerking met gemeenten om via speciale regelingen toegang tot de zorg voor kwetsbaren en minder draagkrachtigen beschikbaar te houden, of opnieuw te maken.

 

Collectieve verantwoordelijkheid 

Ook in een ingezonden stuk in het FD van dinsdag 17 oktober (login nodig) benadrukte Ruben Wenselaar het belang van preventie en gezonde gedragsverandering. “Het is dan ook goed dat het regeerakkoord specifiek aandacht besteedt aan dit onderwerp. Zorgverzekeraars moeten hier een bijdrage aan leveren. En dat moet meer zijn dan nu nog het geval is.”, schrijft de bestuursvoorzitter van Menzis “Het in stand houden van de gezondheidszorg en de gezondheid van alle Nederlanders is een collectieve verantwoordelijkheid. Preventie is daar een essentieel onderdeel van.”

 

Lees alles over SamenGezond.


Menzis SamenGezond is een doorontwikkeling van bestaande initiatieven van Menzis, die zijn gericht op preventie en gezonde gedragsverandering.

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.