Premie Basisverzekering Menzis blijft gelijk

premie 2018

De premie van de Basisverzekering bij Menzis blijft volgend jaar gelijk en bedraagt € 119 per maand. Menzis ziet de zorgkosten in Nederland toenemen, maar dat leidt komend jaar niet tot een hogere premie. “Daar zijn drie redenen voor”, licht CFO Frank Janssen toe.

11 november 2017

“In de eerste plaats kopen wij onze zorg steeds beter in. Voor elke euro krijgen we zo meer waarde. Ten tweede is Menzis een coöperatie zonder winstoogmerk, waardoor we ook volgend jaar een deel van onze reserves teruggeven aan onze klanten. Ten slotte heeft het ministerie van VWS de zorguitgaven voor 2018 hoger ingeschat dan Menzis dat doet. Dit verschil geeft ruimte, die wij benutten om de premie zo laag mogelijk te houden.”

Blijvende verantwoordelijkheid
Ondanks dat de premie komend jaar gelijk blijft, nemen de zorgkosten in Nederland verder toe. Mensen leven gemiddeld langer, door de vergrijzing hebben steeds meer mensen zorg nodig en er komen voortdurend betere – maar ook duurdere – geneesmiddelen en behandelmethodes. 2018 is dan ook een bijzonder jaar wat betreft de premieontwikkeling. Menzis gebruikt de ruimte die er nu is, om de premie zo laag mogelijk te houden. Janssen: “Maar de stijgende zorgkosten scheppen voor ons én voor zorgaanbieders de blijvende verantwoordelijkheid gezamenlijk de kosten te beheersen.”

Kwaliteit van zorg
“De keuze voor een zorgverzekeraar gaat over meer dan alleen de hoogte van je premie”, vervolgt Janssen. “Daarom zet Menzis in op de hoogste waarde voor elke uitgegeven euro aan zorg. Zodat steeds betere zorg en uitstekende dienstverlening ook in de toekomst beschikbaar blijven voor onze klanten. We sluiten meerjarenafspraken met ziekenhuizen, en ook met huisartsen hebben we afspraken voor de lange termijn. Zo realiseren we samen ruimte voor kwaliteit van de zorg. Binnen onze ruim 62.000 contracten met zorgaanbieders kijken we samen steeds naar goede kwaliteit voor een redelijke prijs.”

Dé zorgverzekeraar voor preventie
Menzis is ervan overtuigd dat er door preventie en positieve gedragsverandering veel gezondheidswinst te behalen is. Janssen: “Daarom ondersteunen wij klanten gezond en vitaal te blijven. Menzis is een partner in het versterken van leefkracht. Dat doen we via regionale projecten, het aangaan van samenwerkingen met gemeenten en het Menzis SamenGezond-programma met de nieuwe SamenGezond-app. De app is een persoonlijke gezondheidscoach en altijd binnen handbereik. Samen met de gebruikers van de app dragen we zo bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen en daarmee aan betaalbare zorg. Gezond gedrag wordt dus beloond.”

Eigen kosten in hand houden
Janssen voegt toe: “Menzis houdt daarnaast de eigen kosten zo laag mogelijk. We kijken elk jaar weer naar onze eigen beheerskosten. Het deel van de premie dat we gebruiken om het kantoor en personeel mee te betalen, is slechts 2,2%.”

Iedereen is welkom
Bij Menzis wordt niet op gezondheid of leeftijd geselecteerd. Klanten hoeven geen medische keuring voor de aanvullende (tandarts)verzekeringen te ondergaan. En iedereen betaalt voor de aanvullende verzekeringen dezelfde premie, ongeacht zijn of haar leeftijd. “Deze solidariteit is wat ons betreft de kern van ons zorgstelsel. Hierdoor verzekeren we onze klanten van kwalitatief goede zorg tegen een verantwoorde premie. Menzis heeft daarom geen budgetpolis”, besluit Janssen.

Meer informatie over de premie en de verschillende Menzis-pakketten vindt u op deze website.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.