Visie op leefkracht en SamenGezond toegelicht bij Maartenskliniek

samengezond

Wat is de toekomst van de zorg voor houding en beweging? Tijdens het congres ‘Verder in beweging’ van de Sint Maartenskliniek op 10 november spraken twintig deskundigen erover. Onder wie Jeroen Pronk, manager Leefkracht van Menzis.

23 november 2017

Initiatiefnemer van het congres, de Maartenskliniek, maakt zich al jaren hard om patiënten verder in beweging te brengen. Met onder meer excellente zorg, innovaties en het terugdringen van de zorgkosten. Waarbij ze ook kijken vanuit andere invalshoeken en samenwerkingsverbanden. Dat gebeurde bijvoorbeeld tijdens het congres ‘Verder in beweging’.

Gezondheidssupport
Menzis-manager Jeroen Pronk vertelde er over de kracht van de positieve benadering van gezondheid, en de eigen regie die je daarop hebt. Bij Menzis noemen we dat ‘leefkracht’. Een van de manieren om dit te bereiken, is Menzis SamenGezond. Dit gezondheidsprogramma helpt mensen hun gezondheidsbewustzijn te vergroten en gezonde(re) keuzes te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat via preventie en gedragsverandering gezondheidswinst te behalen is. En dat is goed voor ieder individu, maar draagt ook bij aan het oplossen van het maatschappelijk probleem van stijgende zorgkosten.

Meer zien en horen?
Benieuwd naar het verhaal van Jeroen Pronk? Deze video laat het zien.

Nog meer lezen over SamenGezond? Bekijk onze eerdere publicatie hierover.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.