Terugblik op klantbijeenkomsten zorginkoop

Afgelopen maanden organiseerden we in verschillende regio’s klantbijeenkomsten om samen met onze klanten te praten over thema’s als ouderenzorg, het voorkomen van zorg en de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. Met de resultaten van deze bijeenkomsten willen we de manier waarop Menzis zorg inkoopt verbeteren. Klanten en Menzis kijken zeer positief terug op deze bijeenkomsten. Lees hieronder meer over het resultaat.

30 november 2017

 

Goede kwaliteit van zorg
Menzis vindt het belangrijk dat u goede kwaliteit van zorg krijgt. Dat gaat niet alleen om hoe de zorg wordt verleend, maar ook om het resultaat. Na bijvoorbeeld een knieoperatie wilt u weer goed kunnen lopen. Dat is kwaliteit van zorg. De zorg moet betaalbaar blijven voor iedereen, ook in de toekomst. Daar waren alle deelnemers het over eens. Tijdens de avond werden verschillende ideeën over de betaalbaarheid van de zorg aangedragen, bijvoorbeeld over de verspilling van medicijnen en het verkrijgen van meer inzicht in de gemaakte kosten. Op het gebied van ouderenzorg is er gesproken over de kwaliteit van ouderenzorg, woon-zorg-woningen, mantelzorg en over één aanspreekpunt waar de oudere of mantelzorger terecht kan voor alle vragen.

 

Gelijk aan de slag
Met een aantal onderdelen zijn we gelijk aan de slag gegaan. We werken aan verbeteringen of we nemen het mee als we nieuwe plannen maken. Bijvoorbeeld de wens van een aanwezige klant om meer inzicht te krijgen in de kosten en declaraties. Met de online omgeving Mijn Menzis kunt u veilig en eenvoudig online uw zorgverzekeringszaken regelen en inzien. Binnen Mijn Menzis zijn we een proef gestart voor de declaraties voor fysiotherapie en ziekenhuisbehandelingen. Bij elke declaratie staat een knop waarmee u een melding kan doen naar de Klantenservice. Op deze manier kunt op eenvoudige wijze onduidelijkheden in de declaratie doorgeven of kunt u aanvullende vragen stellen. In januari 2018 breiden we deze mogelijkheid om een melding te maken uit naar andere zorgsoorten.

 

Verrassende avond
Marius Bremmer, lid van de Ledenraad: “We kregen een boeiende inleiding, een directielid van Menzis was hier speciaal voor naar Groningen gekomen. De mensen in de zaal waren hoog opgeleid, laag opgeleid, jonger en ouder, iemand die zichtbaar zorg afneemt en gezonde verzekerden. Het bijzondere was dat in korte tijd eigenlijk alle actuele onderwerpen rond zorgverzekeringen, de kosten van de gezondheidszorg en solidariteit de revue passeerden. Er was alle gelegenheid tot het stellen van vragen. In kleinere groepen hebben we doorgepraat en daarna werd het bij een hapje en een drankje bijna te gezellig om naar huis te gaan. Kortom: een verrassende avond! “

 

Meer weten?

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.