Menzis-manager Jeroen Pronk presenteert bij VNO-NCW in aanloop naar preventieakkoorden

Preventieakkoorden

Op 30 november gaf Jeroen Pronk, manager Leefkracht bij Menzis, een presentatie bij de werkgroep preventie van VNO-NCW. Onderwerp van gesprek: de preventieakkoorden die VWS in 2018 wil afsluiten met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en -bonden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

1 december 2017

Gezondheid positief benaderen
Bij Menzis is alles wat we doen, in het belang van de mens. Maar als we naar de toekomst kijken, is er nog meer aandacht nodig voor gedrag en gezondheid. Om bijvoorbeeld aandoeningen te voorkomen, mensen gezond te houden en de kwaliteit van leven te verbeteren. Door te werken met een positieve gezondheidsbenadering (‘wat kan iemand nog wél?’), is veel gezondheidswinst te behalen. Zo kunnen we samen onze leefkracht versterken en onnodige zorgkosten voor de maatschappij en premiebetaler vermijden.

Inzoom op SamenGezond
Dit was de strekking van het verhaal dat Jeroen Pronk vertelde aan de preventiewerkgroep, met afgevaardigden uit het hele bedrijfsleven. Ook het ministerie van VWS was toehoorder van zijn presentatie. De Leefkracht-manager zoomde vervolgens in op de stappen die Menzis heeft gezet om SamenGezond te transformeren van een loyaliteitsplatform naar een online gezondheidsprogramma. En op de lancering van de SamenGezond-app, die al bijna 50.000 keer is gedownload. Ook de aanwezigen op 30 november waren enthousiast en zetten de app ter plekke op hun telefoon.

Data-uitwisseling als thema
Jeroen Pronk sloot zijn presentatie af met het belang van de onderlinge uitwisseling van data, omdat we nog veel moeten leren over de effectiviteit van preventieve maatregelen. Hij riep het kabinet op de belemmeringen hiervoor weg te nemen, en stelde voor de data-uitwisseling onderdeel te maken van de preventieakkoorden.

Rondetafelgesprekken
In vervolg op de bijeenkomst van de VNO-NCW-werkgroep voert staatssecretaris Blokhuis (VWS) de komende weken rondetafelgesprekken met de sector. Hierin wil hij thema’s ophalen voor de preventieakkoorden. Voorzitter Ruben Wenselaar neemt namens Menzis deel aan het rondetafelgesprek op 14 december. Het is de intentie van VWS om nog vóór de zomer de hoofdlijnen van de akkoorden openbaar te maken.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.