Voedingsadvies geïntroduceerd in SamenGezond voor extra leefkracht

Veel mensen hebben vragen over voeding. Er wordt veel op Google over gezocht en in de media is het een terugkerend gespreksonderwerp. Maar wat is nu eigenlijk gezond én wat werkt? De oplossing van Menzis: voedingsadvies door een geregistreerd diëtist als nieuwe dienst in SamenGezond.

7 december 2017

Met Menzis SamenGezond willen we de leefkracht van ieder mens versterken. Dit doen we onder andere door de gezondheidskennis van mensen te vergroten. Want als je meer leert over je eigen gezondheid en voedingspatroon, vergroot je je eigen regie en zelfvertrouwen. En dat draagt bij aan meer leefkracht.

Positief klantonderzoek
Aan de ontwikkeling van voedingsadvies als nieuwe dienst is uitgebreid klantonderzoek voorafgegaan. We hebben onderzocht welke doelgroep specifiek geïnteresseerd is in voedingsadvies, of mensen dit advies als meerwaarde ervaren en of zij bereid zijn het deels zelf te betalen. De uitkomsten zijn positief. Mensen vertrouwen Menzis als afzender, vinden de dienst een pre en willen ervoor betalen.

Voor wie is het in het bijzonder interessant?
Vragen over voedingsadvies ontstaan vooral bij mensen met gezondheidsrisico’s, door bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk of een verhoogd cholesterol- of glucosegehalte. Zij willen niet ziek worden en zijn vanuit preventief oogpunt geholpen bij tijdig advies. Helemaal omdat voor hen de stap naar de diëtist soms hoog is. Ook voor ouders van jonge kinderen is voedingsadvies interessant. Vaak zijn zij extra gemotiveerd om hun kind gezond te laten eten. Meer kennis hierover is dan welkom.

Voedingsadvies via SamenGezond is geen vervanging voor eerstelijnsdiëtetiek. Mensen met een medische indicatie adviseren we dan ook contact op te nemen met een eerstelijnsdiëtist.

Hoe werkt het?
Op Menzis SamenGezond publiceren we regelmatig artikelen waarin we vertellen wat gezonde voeding is bij een verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte of verhoogd glucosegehalte. Hier tref je ook informatie over voeding die jonge kinderen nodig hebben.

Als dit onvoldoende houvast geeft, biedt Menzis samen met MyDailyLifestyle een persoonlijk consult met een diëtist aan. Voor € 35 + 500 SamenGezond-punten (normaal € 50) spreek je de diëtist een half uur via telefoon of Skype. Wil je een uitgebreid voedingsrapport met tips en adviezen voor de beste voeding? Doe dan de online voedingscheck. Door vier dagen lang een voedingsdagboek bij te houden, kan de diëtist heel nauwkeurig bepalen wat je kunt verbeteren en hoe met kleine aanpassingen grote winst te behalen is. De kosten voor zo’n voedingsrapport zijn € 25 + 500 punten (normaal € 70).

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.