Ruim 60.000 mensen structureel aan het sporten via sportieve programma's Menzis

Beweegscore 2017

Menzis zet zich optimaal in om de leefkracht van ieder mens te versterken. Leefkracht gaat over de positieve energie die mensen voelen als ze met hun gezondheid bezig zijn, over meedoen in de maatschappij, erbij horen en mentale fitheid. Onder andere met het online gezondheidsprogramma SamenGezond biedt Menzis gezonde ondersteuning.

20 december 2017

Ook werken we samen met partners aan sportieve programma’s om mensen structureel meer te laten bewegen. Het afgelopen jaar heeft dat beleid ertoe geleid dat ruim 60.000 mensen structureel zijn gaan sporten.


Beweegscore 2017

Mensen die aan een activiteit meededen: 149.880
Mensen die hierdoor structureel zijn gaan sporten: 60.466

Bekijk hier het 'Menzis Beweegscore 2017' filmpje


"Sporten met vrienden houdt mij jong”

Frans (68) speelt sinds 4 jaar Walking Football. Walking Football biedt 60-plussers de mogelijkheid samen te sporten en gezellige dingen te doen. “Gaandeweg bouw je een vriendschap met elkaar op en je onderneemt ook dingen buiten het veld. Daardoor laten we elkaar nooit vallen. We zijn echt vrienden geworden en we blijven elkaar hoe dan ook zien en steunen." Op de vraag of deelname aan Walking Football hem ook gezonder heeft gemaakt, kan Frans duidelijk zijn. "Ik zit stukken lekkerder in mijn vel. Net als anderen overigens: zes op de tien deelnemers geeft aan fitter te zijn geworden door deze nieuwe voetbalsport."


Partner in gezondheid

Ook Ruben Wenselaar (bestuursvoorzitter Menzis) ziet dat de aanpak van Menzis werkt: “Met onze projecten willen we gericht blijven werken aan het versterken van leefkracht van mensen. We willen meer zijn dan een zorgverzekeraar, we willen ook een partner in gezondheid zijn.”


In beweging brengen en houden

Door mensen enthousiast te maken voor een sport, drempels weg te halen om deel te kunnen nemen en het realiseren van een structureel aanbod werken we gericht toe naar een structurele sportdeelname. Hierbij hebben we specifieke aandacht voor mensen die een belemmering hebben om te gaan sporten, zoals jongeren met een fysieke of mentale beperking of eenzame ouderen. Succesvolle voorbeelden hiervan zijn onze samenwerkingen met Special Heroes, Het Nationaal Ouderenfonds, het jeugdpartnerschap met de KNLTB en het Jeugdsportfonds. Met deze en andere partners zorgden we er dit jaar voor dat voor ruim 60.000 mensen sport nu een vast onderdeel in hun leven is.


Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.