Meerjarenafspraken BENU en Menzis voor goede apothekerszorg

Klant laat zich adviseren in een apotheek

Apothekersketen BENU en Menzis hebben - aan de vooravond van de feestdagen - een tweejarige overeenkomst gesloten. Daarmee is in 2018 en 2019 persoonlijke apothekerszorg van uitstekende kwaliteit verzekerd voor een half miljoen klanten.

22 december 2017

Ruimte en rust om te verbeteren
Peter Brugge, zorginkoper van Menzis: “BENU is met ruim 320 apotheken en 180 partnerapotheken de grootste keten van Nederland. Afspraken maken voor meer dan één jaar is dan ook van groot belang. Want het creëert vertrouwen, rust en ruimte binnen de keten om zich meer toe te leggen op nog betere zorg voor de patiënt.”

Meer dan medicijnuitgifte
Het meerjarencontract beslaat niet alleen afspraken over de hoeveelheid zorg die wordt verstrekt. “Er zijn ook onder meer afspraken gemaakt over geïntegreerde apothekerszorg”, licht Peter de Braal, manager Zorg BENU Apotheek, toe. “Dat gaat dus verder dan het meegeven van de juiste medicijnen aan klanten. We helpen de klant met alles rondom het medicatiegebruik, waardoor er minder complicaties ontstaan en verspilling wordt voorkomen. Er is extra aandacht voor kwetsbare patiënten. Mede dankzij de meerjarige overeenkomst kunnen we investeren in het persoonlijke klantcontact dat daarvoor nodig is.”

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.