Landelijke e-healthweek van start

e-healthweek

Zaterdag is de landelijke e-healthweek gestart, die duurt tot 26 januari. Tijdens deze week delen zorgorganisaties in het hele land hun kennis over en ervaring met e-health-toepassingen. Ook Menzis draagt actief bij.

22 januari 2018

Blog op Skipr
Als aanloop naar de e-healthweek heeft Joris van Eijck, directeur Zorg van Menzis, een blog geschreven over de wondere wereld van e-health. Die is te vinden op de site van Skipr en op deze site.

Kick-off
We kicken de e-healthweek vandaag af in onze online community. Samen met onze klanten gaan we de hele week in gesprek over de digitale zorg en hoe die hen toegevoegde waarde kan bieden. De input hieruit nemen we mee in ons programma Digitale Zorg en in onze zorginkoop. Ook geven we een terugkoppeling van ons eerdere gesprek over e-health. Toen hebben we verzekerden laten meestemmen over de innovaties die Menzis zou moeten omarmen en opschalen. InBeeld scoorde het beste en daarmee zijn we aan de slag gegaan.

Aan tafel met InBeeld
Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de opschaling van InBeeld. Dit project richt zich op patiënten met COPD (longziekte) en met hartfalen. Door zorg op afstand hebben patiënten hun ziekte beter onder controle en hoeven zij minder vaak naar het ziekenhuis of de spoedeisende hulp. Patiënten zijn erg tevreden over InBeeld, is ook te zien in deze video:

Deze zorg willen we straks in heel Nederland voor elkaar hebben en daarom delen we onze kennis en ervaringen graag. Hiervoor organiseren Menzis en FocusCura (leverancier van de ICT voor InBeeld) op 25 januari een diner voor zorgbestuurders van ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties. Tijdens dit diner brengen we ook een playbook uit met al onze kennis, dat daarna kosteloos te downloaden is op deze site.

Vitaal Twente inspireert
Vitaal Twente - met Menzis als partner - is initiatiefnemer van een inspiratiesymposium op 25 januari. Bij ZiekenhuisGroep Twente (ZGT) in Almelo vindt onder andere een paneldiscussie plaats over de toekomst van e-health in Overijssel. Menzis neemt deel aan deze discussie.

Daarna staat er een doe- en ervaarmarkt op het programma, waar bezoekers kennismaken met allerlei e-health-toepassingen. Thuis trainen en revalidatie bijvoorbeeld, stoppen met roken, ondersteuning bij diabetes, slaaponderzoek thuis en virtueel fietsen door Almelo. Hier nodigen we mensen vooral ook uit om te vertellen of de toepassingen voor hen zouden werken én waarom wel of niet.

Vliegwiel Patiëntenfederatie
Op 26 januari maakt Patiëntenfederatie Nederland tijdens het ICT&Health-congres bekend welke toepassingsgebieden van e-health we opschalen in de landelijke ‘vliegwielcoalitie’. Deze coalitie bestaat uit zorgverzekeraars, zorgaanbieders, patiëntenverenigingen en innovators. Patiënten hebben een belangrijke stem gehad in het selecteren van de toepassingsgebieden. Samen werken we de komende tijd toe naar een plan voor deze opschaling.

Nog meer lezen over de e-healthweek? Dat kan op deze site.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.