Arbitrage via e-Court stopt; goede dienstverlening blijft

digitale arbitrage

Op 16 februari heeft e-Court laten weten dat het zijn werkzaamheden neerlegt. Het bedrijf voor digitale arbitrage bij betalingsachterstanden stopt, omdat de rechtbank zijn vonnissen niet meer bekrachtigt. Menzis heeft haar gerechtsdeurwaarders daarom gevraagd e-Court niet langer als optie aan te bieden.

19 februari 2018

Altijd beste hulp voor klanten
Als coöperatie zoekt Menzis altijd naar de beste dienstverlening voor haar klanten. Dat geldt ook voor klanten die in een situatie met betalingsachterstanden terecht zijn gekomen. Samen met onder meer gemeenten en de landelijke overheid* proberen wij onze klanten altijd te helpen vóórdat hun schulden problematisch worden. Dat doen we bijvoorbeeld door vroeg te signaleren en betalingsregelingen te treffen.

Helaas lukt dat in een beperkt aantal gevallen niet en moet een schuld uiteindelijk via een gerechtsdeurwaarder worden afgehandeld. Ook dan proberen we de kosten voor de klant altijd zo laag mogelijk te houden én zetten we erop in om de klant in een ondersteunend traject te krijgen. Daarom boden we digitale arbitrage via e-Court aan, als alternatief voor een duur en minder toegankelijk traject bij een kantonrechter. We betreuren het dan ook dat we met deze optie moeten stoppen.

Uiteraard blijft Menzis zich inzetten om betalingsachterstanden zo veel mogelijk te voorkomen. Door tijdig aan de bel te trekken, door te helpen waar mogelijk en door soms op zoek te gaan naar maatwerkoplossingen voor deze groep klanten. Of digitale arbitrage daarbij in de toekomst opnieuw een rol kan spelen, zullen we bezien.

*Meer lezen over onze samenwerking met andere partijen voor klanten met betalingsproblemen? Zie onze eerdere publicaties:

Menzis en BFS bieden verzekerden met betalingsproblemen perspectief
Menzis verbindt zich aan 'Vroeg Eropaf' voor Almeerders met geldproblemen

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.