Menzis en Ommelander Ziekenhuis Groningen maken afspraken over Horizontaal Toezicht

Menzis en het Ommelander Ziekenhuis Groningen hebben op 22 februari 2018 een plan van aanpak voor Horizontaal Toezicht getekend. De doelstelling hiervan is het uitspreken van een gezamenlijke ambitie voor de implementatie van Horizontaal Toezicht bij het Ommelander Ziekenhuis en het expliciet maken van wederzijdse verwachtingen.

27 februari 2018

Het Ommelander Ziekenhuis heeft de ambitie om eind 2019 Horizontaal Toezicht te hebben ingevoerd. Hiermee geeft het ziekenhuis zekerheid over de juistheid van declaratie vóór facturering aan Menzis en andere belanghebbenden. Het bijzondere aan deze ondertekening (F. Janssen van Menzis (l.) en A. Koeleman van Ommelander Ziekenhuis) is dat het Ommelander Ziekenhuis het eerste ziekenhuis is, ná de drie pilot ziekenhuizen, waarmee we dergelijke afspraken hebben gemaakt. Menzis wil met alle ziekenhuizen uit ons kernwerkgebied dergelijke afspraken maken.

 

Zo vroeg mogelijke controle op declaraties

Horizontaal toezicht houdt in dat controles op declaraties zo vroeg mogelijk in het registratie- en declaratieproces worden uitgevoerd bij de zorgaanbieder. Een goede bronregistratie is daarbij essentieel. Eventuele bijzonderheden worden vroegtijdig besproken om foutieve declaraties en herstelwerkzaamheden te voorkomen. Hierdoor neemt het onderlinge vertrouwen toe, is er sneller duidelijkheid over de zorgkosten en worden controles achteraf door zorgverzekeraars voorkomen. Patiënten/verzekerden krijgen zo sneller en beter inzicht in de zorgkosten die ze hebben gemaakt.

 

Voor meer informatie over dit thema zie: www.horizontaaltoezichtzorg.nl

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.