Menzis verbetert bescherming persoonsgegevens

persoonsgegevens

Menzis gaat zeer zorgvuldig om met gegevens en privacy van haar klanten. Wij monitoren constant de uitvoering van het privacybeleid. Klanten kunnen er dan ook van op aan dat de veiligheid van gegevens bij Menzis goed is geborgd. Momenteel verbetert Menzis op twee punten het interne beleid ter verdere bescherming van persoonsgegevens. Dit mede naar aanleiding van een bezoek aan Menzis door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op 2 november 2017. Daarbij hebben zowel de AP als Menzis vastgesteld dat een tweetal zaken nog verder moet worden aangescherpt. Tot eind 2018 is Menzis in de gelegenheid deze onderdelen verder te verbeteren.

7 maart 2018

Aanscherpen
Een eerste door te voeren verbetering betrof het beleid van welke werknemers toegang tot persoonsgegevens verkrijgen. Menzis heeft het management over wie welke autorisaties krijgt aangescherpt. Het tweede punt betreft het verbeteren van het automatisch logboek van wie op welk moment bepaalde gegevens inziet. Menzis had een aantal van deze aanpassingen al in gang gezet, maar versnelt de maatregelen nu. Menzis verwacht de verbeteringen door te voeren binnen de termijn die de AP hiervoor heeft gesteld.

Veiligheid en privacy van groot belang
Menzis heeft een goede relatie met diverse toezichthouders, zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), De Nederlandse Bank (DNB) en de AP. Gezamenlijk zorgen die partijen en de zorgverzekeraar ervoor dat aan bestaande regels, standaarden en wetten wordt voldaan en dat hierop toezicht wordt gehouden. Bijvoorbeeld op het gebied van verwerking van persoonsgegevens. Wanneer er iets nog onvoldoende op orde is, zoals in het onderzoek van de AP is gebleken, pakken we dat als vanzelfsprekend direct op.

Menzis privacy statement

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy