Pact Ouderenzorg krachtenbundeling: voor betere zorg aan ouderen

Op 8 maart hebben minister De Jonge van VWS en ruim dertig andere partijen het Pact voor de Ouderenzorg ondertekend. Hiermee komen de deelnemers - waaronder Menzis - samen in actie om eenzaamheid bij ouderen te signaleren en doorbreken, goede zorg thuis te organiseren en verpleeghuiszorg te verbeteren.

9 maart 2018

Matchende ambities
De ambities in het Pact voor de Ouderenzorg sluiten goed aan bij ons online gezondheidsprogramma Menzis SamenGezond, bij onze activiteiten in de regio, bij onze convenanten met gemeenten en bij onze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds voor OldStars Walking Football. De beginselen uit het pact bouwen voort op de punten uit het manifest ‘Waardig ouder worden’. Over dit manifest hebben we de afgelopen tijd regelmatig gesproken met initiatiefnemers Hugo Borst en Carin Gaemers. En ook met VWS voeren we geregeld gesprekken over dit thema.

Hoe nu verder?
In de komende periode werken de deelnemende partijen er hard aan om het Pact voor de Ouderenzorg in de praktijk te brengen. Als Menzis denken we hierin actief mee. Zo vinden we het belangrijk dat de uitvoering van het pact niet gehinderd wordt door regels of belemmeringen in de financiering.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.