Pact Ouderenzorg krachtenbundeling: voor betere zorg aan ouderen

Op 8 maart hebben minister De Jonge van VWS en ruim dertig andere partijen het Pact voor de Ouderenzorg ondertekend. Hiermee komen de deelnemers - waaronder Menzis - samen in actie om eenzaamheid bij ouderen te signaleren en doorbreken, goede zorg thuis te organiseren en verpleeghuiszorg te verbeteren.

9 maart 2018

Matchende ambities
De ambities in het Pact voor de Ouderenzorg sluiten goed aan bij ons online gezondheidsprogramma Menzis SamenGezond, bij onze activiteiten in de regio, bij onze convenanten met gemeenten en bij onze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds voor OldStars Walking Football. De beginselen uit het pact bouwen voort op de punten uit het manifest ‘Waardig ouder worden’. Over dit manifest hebben we de afgelopen tijd regelmatig gesproken met initiatiefnemers Hugo Borst en Carin Gaemers. En ook met VWS voeren we geregeld gesprekken over dit thema.

Hoe nu verder?
In de komende periode werken de deelnemende partijen er hard aan om het Pact voor de Ouderenzorg in de praktijk te brengen. Als Menzis denken we hierin actief mee. Zo vinden we het belangrijk dat de uitvoering van het pact niet gehinderd wordt door regels of belemmeringen in de financiering.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.