Walking Football in Brandpunt+

Afgelopen week stond het NPO programma Brandpunt+ in het teken van de strijd tegen de eenzaamheid. Daarbij was er aandacht voor Walking Football.

14 maart 2018

Eenzaamheid wordt in het programma de nieuwe volksziekte genoemd. Met de toenemende vergrijzing is een sociaal netwerk van levensbelang. In de uitzending zoekt Tom Kleijn uit hoe eenzaamheid tegen te gaan en staat hij onder meer stil bij Walking Football.

De gehele uitzending kijk is terug te kijken via NPO Start. Het item over Walking Football begint bij 05:54 en duurt een kleine vier minuten.

Samenwerking Ouderenfonds
Sinds oktober 2016 werkt Menzis samen met het Nationaal Ouderenfonds, specifiek voor het Walking Football. Walking Football, ook wel wandelvoetbal genoemd, is opgezet om een actieve leefstijl en sociale contacten onder 60-plussers te bevorderen. Het brengt ouderen op een positieve manier bij elkaar, krijgt hen in beweging en maakt gezondheidsonderwerpen (zowel mentaal als fysiek) bespreekbaar. Het sociale contact, samen bewegen en plezier zijn de speerpunten.

Met elkaar streven we ernaar dat deze sport onderdeel wordt van het reguliere sportaanbod voor senioren in ons land.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.