Walking Football in Brandpunt+

Afgelopen week stond het NPO programma Brandpunt+ in het teken van de strijd tegen de eenzaamheid. Daarbij was er aandacht voor Walking Football.

14 maart 2018

Eenzaamheid wordt in het programma de nieuwe volksziekte genoemd. Met de toenemende vergrijzing is een sociaal netwerk van levensbelang. In de uitzending zoekt Tom Kleijn uit hoe eenzaamheid tegen te gaan en staat hij onder meer stil bij Walking Football.

De gehele uitzending kijk is terug te kijken via NPO Start. Het item over Walking Football begint bij 05:54 en duurt een kleine vier minuten.

Samenwerking Ouderenfonds
Sinds oktober 2016 werkt Menzis samen met het Nationaal Ouderenfonds, specifiek voor het Walking Football. Walking Football, ook wel wandelvoetbal genoemd, is opgezet om een actieve leefstijl en sociale contacten onder 60-plussers te bevorderen. Het brengt ouderen op een positieve manier bij elkaar, krijgt hen in beweging en maakt gezondheidsonderwerpen (zowel mentaal als fysiek) bespreekbaar. Het sociale contact, samen bewegen en plezier zijn de speerpunten.

Met elkaar streven we ernaar dat deze sport onderdeel wordt van het reguliere sportaanbod voor senioren in ons land.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy