In actie voor huisartsentekort regio Groningen

huisarts groningen

De komende jaren dreigt er een huisartsentekort in Noord-Groningen. En dat betekent nog meer werkdruk voor de toch al overbezette huisartsen. Menzis zet - samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), de Groningse huisartsenkring en ELANN - alle zeilen bij om dit te voorkomen.

19 maart 2018

Werkbelasting onderzocht
Onderzoeksbureau Newcom onderzocht onlangs voor de LHV hoe de huisartsen in ons land hun werkbelasting ervaren. Die werkdruk blijkt steeds verder toe te nemen, en dat gaat ten koste van de tijd voor de patiënt. In Noord-Groningen komt daar het dreigende huisartsentekort bij. Tijd voor actie in die regio, vonden Menzis, de LHV, de huisartsenkring en ELANN (aanspreekpunt voor eerstelijnszorg in Groningen).

Jonge artsen verleid
Zo worden jonge artsen in opleiding met een busreis door de regio verleid om een praktijk over te nemen. ELANN zoekt actief contact met huisartsen boven de 55 jaar en spreekt met hen over hun opvolging. Als hier knelpunten zijn, dan wordt samen gezocht naar oplossingen. Menzis kan onder andere een financiële bijdrage leveren aan het weer up-to-date maken van een praktijk. Dan is praktijkovername interessanter voor een jonge huisarts.

Meer lezen en horen?
Op RTV Noord lees je meer over de gezamenlijke aanpak.

Etty ter Steeg, regiomanager Noord bij Menzis, licht de aanpak toe in een radio-interview (te beluisteren via Chrome en Firefox) en in het nieuwsprogramma Noord Vandaag op RTV Noord.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.