Belang Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg? Zorgkantoor-manager Jan Megens vertelt

kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Wat is het belang van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg? Het online platform ‘Waardigheid en trots’ vroeg er Jan Megens, manager Zorgkantoor bij Menzis, naar. Lees hier zijn antwoord.

20 maart 2018

‘Waardigheid en trots’ is het online platform voor de kwaliteitsverbetering van verpleeghuiszorg. In een interviewserie spreekt het platform met verschillende zorgkantoren over de veranderingen in de inkoop van de verpleeghuiszorg en de invloed hierbij van onder meer het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Rust versus uitdaging
Zorgkantoor-manager Jan Megens vertelt over het belang van het kwaliteitskader: “Het heeft gezorgd voor een uniform kader waaraan verpleeghuizen minimaal moeten voldoen. We zijn hiermee weg van de vrijblijvendheid en van de eigen invulling van wat kwaliteit is. Dat geeft rust; ook voor ons als zorgkantoren. Maar het betekent ook een uitdaging. Want voor de invulling ervan zijn substantiële middelen beschikbaar gesteld en die moeten goed besteed worden.”

Benieuwd naar het complete interview? Bezoek de site van ‘Waardigheid en trots’.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.