Belang Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg? Zorgkantoor-manager Jan Megens vertelt

kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Wat is het belang van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg? Het online platform ‘Waardigheid en trots’ vroeg er Jan Megens, manager Zorgkantoor bij Menzis, naar. Lees hier zijn antwoord.

20 maart 2018

‘Waardigheid en trots’ is het online platform voor de kwaliteitsverbetering van verpleeghuiszorg. In een interviewserie spreekt het platform met verschillende zorgkantoren over de veranderingen in de inkoop van de verpleeghuiszorg en de invloed hierbij van onder meer het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Rust versus uitdaging
Zorgkantoor-manager Jan Megens vertelt over het belang van het kwaliteitskader: “Het heeft gezorgd voor een uniform kader waaraan verpleeghuizen minimaal moeten voldoen. We zijn hiermee weg van de vrijblijvendheid en van de eigen invulling van wat kwaliteit is. Dat geeft rust; ook voor ons als zorgkantoren. Maar het betekent ook een uitdaging. Want voor de invulling ervan zijn substantiële middelen beschikbaar gesteld en die moeten goed besteed worden.”

Benieuwd naar het complete interview? Bezoek de site van ‘Waardigheid en trots’.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.