Blog: Patiënt aan de knoppen door inzicht in zorgkwaliteit

De patiƫnt centraal in de zorg; het is een breed omarmd devies. Maar om dit mogelijk te maken is informatie over de kwaliteit van zorg nodig.

20 maart 2018

De voorzitter van de raad van bestuur van het St. Antoniusziekenhuis, een lid van de raad van bestuur van Lentis, de directeur van de Patiëntenfederatie Nederland en de directeur zorg van Menzis reageren in een gezamenlijk ingezonden stuk op het besluit van het Diakonessenhuis om kwaliteitsindicatoren te schrappen.

Regel- en administratiedruk in de zorg is een actueel thema. Vorige week weren er weer schrapsessies om overbodige administratieve regeldruk in de zorg aan te pakken. Dezelfde week maakte het diakonessenhuis bij Zorgvisie kenbaar dat ze een groot aantal regels gaan schrappen. En op 27 maart komt BNR met een zorgdebat over bureaucratie in de zorg. Maar tegenover de luide roep om minder regels staat ook een tegengeluid: niet elke vorm van administratie is overbodig. Sommige metingen zijn zelfs cruciaal om de beste zorguitkomsten voor de patiënt centraal te kunnen stellen. In dit gezamenlijke artikel  plaatsen de auteurs de kanttekening: overmatige regeldruk bestrijden is goed, maar moet de ontwikkeling en verbetering van zorgkwaliteit tegelijkertijd niet lamleggen.

U vindt het ingezonden artikel hier.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy