Verzoek Inspectie om situatie Pelgromhof te onderzoeken

thuiszorg

De gemeente Zevenaar en Menzis Zorgkantoor hebben verschillende signalen gekregen over een verstoorde werksituatie in de Pelgromhof. De signalen komen van bewoners, de naasten van bewoners en (ex-)medewerkers van Percura.

28 maart 2018

Het gaat om de werkrelatie tussen Percura Zorg, de verhuurder van de appartementen en de gecontracteerde aanbieders van de zorg, Pleyade en Vitaal Thuiszorg. De situatie heeft effect op kwaliteit van wonen, het woonplezier en de zorg van de bewoners.  Dit baart zowel Menzis als de gemeente zorgen.

Inspecties ingeschakeld
Menzis en de gemeente Zevenaar hebben de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Arbeidsinspectie verzocht om onderzoek te doen naar de zorg en de veiligheid van bewoners. In het onderzoek vragen Menzis en de gemeente aandacht voor:

  • de veiligheid van bewoners en naasten van bewoners;
  • de door Percura geboden zorgomgeving waarin het verplegend en verzorgend personeel van Pleyade en Vitaal Thuiszorg hun werkzaamheden uitvoeren;
  • de bedrijfsvoering van Percura Zorg;
  • de kwaliteit en de continuïteit van de zorgverlening.

Het staat voorop dat alle bewoners de zorg en ondersteuning moeten krijgen die zij nodig hebben. De continuïteit en kwaliteit van de zorg is van groot belang. De beide zorgpartijen, Pleyade en Vitaal Thuiszorg, garanderen dat de zorg doorloopt.

Opnamestop voor de langdurige zorg
Menzis Zorgkantoor heeft vanaf donderdag 22 maart 2018 een opnamestop ingesteld voor mensen die langdurige zorg nodig hebben, dus zij met een WLZ-indicatie. De gemeente Zevenaar ondersteunt deze stap van Menzis. De huidige bewoners blijven de intensieve zorg die zij nodig hebben ontvangen.  

Wijkverpleging / thuiszorg
De huidige bewoners die wijkverpleging ontvangen van Vitaal Thuiszorg blijven die zorg ontvangen.

Vragen
Met vragen over de situatie in de Pelgromhof, kunt u contact opnemen met de afdeling zorgadvies van Menzis, 088-222 4242. 

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.