Facebook-pixels op de Menzis-site; hoe zit het?

Uw zorgpremie betalen

Menzis is per direct gestopt met het gebruik van Facebook-pixels. De pixel stuurde surfgedrag van websitebezoekers door naar de servers van Facebook.

11 april 2018

Waarom plaatste Menzis deze pixel?
De Facebook-pixel wordt door ons en tal van andere organisaties gebruikt om inzicht te krijgen in de acties die mensen uitvoeren op websites. Facebook kan deze info bijvoorbeeld gebruiken om gericht advertenties te sturen.

Iedereen die de voorwaarden van Facebook heeft geaccepteerd, gaf Facebook toestemming voor het gebruik van deze techniek. Echter hadden wij u ook op onze websites hier expliciet op moeten wijzen en u nogmaals om toestemming hiervoor moeten vragen. Het wordt inmiddels steeds meer duidelijk dat websitebezoekers met het accepteren van de Facebook-voorwaarden niet beseft hebben dat hun internetgedrag op deze manier gebruikt werd. Daarom hebben we de pixel van al onze sites verwijderd. Om dat grondig te doen hebben wij onze site de afgelopen uren uit de lucht gehaald.

Goed om te weten:

  • Het gaat om het surfgedrag in uw browser, waaronder zoekopdrachten. Deze informatie is gedeeld met Facebook. We benadrukken dat het hierbij niet gaat om uw medische gegevens of data die Menzis over u heeft.
  • Wij hebben geen inzicht in uw browsergegevens en kunnen de informatie niet gebruiken voor verzekeringsdoeleinden.
  • De pixel is nooit gebruikt in onze Mijn-omgeving en in de app. Dus deze gegevens zijn niet bekend bij Facebook.
  • Net als u vinden wij privacy erg belangrijk. Daarom gaan we ons online beleid evalueren en eventueel aanscherpen.

 

Update Facebook-pixel 8 december 2019
De Facebook-pixel staat sinds 8 december 2019 weer op een beperkt aantal pagina’s van deze website. Dit hebben we gedaan na een aantal aanpassingen aan ons online privacybeleid. Zoals het expliciet vragen van toestemming aan onze websitebezoekers voor het gebruik van de Facebook-pixel. Hierdoor waarborgen we de privacy van onze bezoekers en voldoen we aan de AVG-wetgeving. Lees hier de toelichting.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.