Facebook-pixels op de Menzis-site: hoe zit het?

Uw zorgpremie betalen

Menzis is per direct gestopt met het gebruik van Facebook-pixels. De pixel stuurde surfgedrag van websitebezoekers door naar de servers van Facebook.

11 april 2018

Waarom plaatste Menzis deze pixel?

De Facebook-pixel wordt door ons en tal van andere organisaties gebruikt om inzicht te krijgen in de acties die mensen uitvoeren op websites. Facebook kan deze info bijvoorbeeld gebruiken om gericht advertenties te sturen.

Iedereen die de voorwaarden van Facebook heeft geaccepteerd, gaf Facebook toestemming voor het gebruik van deze techniek. Echter hadden wij u ook op onze websites hier expliciet op moeten wijzen en u nogmaals om toestemming hiervoor moeten vragen. Het wordt inmiddels steeds meer duidelijk dat websitebezoekers met het accepteren van de Facebook-voorwaarden niet beseft hebben dat hun internetgedrag op deze manier gebruikt werd. Daarom hebben we de pixel van al onze sites verwijderd. Om dat grondig te doen hebben wij onze site de afgelopen uren uit de lucht gehaald.

Goed om te weten:

  • Het gaat om het surfgedrag in uw browser, waaronder zoekopdrachten. Deze informatie is gedeeld met Facebook. We benadrukken dat het hierbij niet gaat om uw medische gegevens of data die Menzis over u heeft.
  • Wij hebben geen inzicht in uw browsergegevens en kunnen de informatie niet gebruiken voor verzekeringsdoeleinden.
  • De pixel is nooit gebruikt in onze Mijn-omgeving en in de app. Dus deze gegevens zijn niet bekend bij Facebook.
  • Net als u vinden wij privacy erg belangrijk. Daarom gaan we ons online beleid evalueren en eventueel aanscherpen.
Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy