De Centrale Huisartsenpost Almelo wil onnodige toeloop verminderen

huisarts

De Centrale Huisartsenpost Almelo (CHPA) begint in april een publiekscampagne met de titel ‘Uw eigen huisarts, een vertrouwd gevoel’ .

16 april 2018

Het is een gerichte campagne om bezoekers van de huisartsenpost te bewegen vooral naar de eigen huisarts te gaan, als het om een niet-dringende medische vraag gaat. Daarmee wil men (onnodige) toename van het bezoek aan de huisartsenpost  verminderen. 

Uit landelijk onderzoek door de Landelijke Huisartsen Vereniging en uit eigen onderzoek door de CHPA blijkt dat de werkdruk op de huisartsenpost de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen. Het is een overbelasting die vooral de huisartsen en triagisten (telefonische doktersassistent) raakt. 

In de campagne vertellen deelnemende artsen dat mensen met spoedeisende klachten natuurlijk van harte welkom zijn op de Centrale Huisartsenpost Almelo. Maar dat zij de patiënten zelf liever helpen mocht het tot de volgende dag kunnen wachten.  De eigen huisarts kent je immers het beste. 

Patiënt kan zelf al veel te weten komen
Op de websites thuisarts.nl en moetiknaardedokter.nl kunnen mensen zelf ook al veel te weten komen over hun medische vraag. Deze websites zijn door huisartsen ontwikkeld en hierop staat veel informatie die duidelijkheid geeft over veelvoorkomende vragen. Zoals over hooikoorts, tekenbeet, pijnklachten, enzovoort. Een praktisch hulpmiddel dat een bezoek aan de huisarts overbodig kan maken. 

De CHPA levert medische zorg aan ruim 211.000 inwoners in het verzorgingsgebied Almelo. 

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.