Vitaal Twente organiseert Matchmaking evenement op 28 juni 2018

De Twentenaar is gemiddeld minder gezond dan andere Nederlanders. Vitaal Twente wil dit tij keren. Door het samenbrengen van partijen die technologische vernieuwingen voor de zorg ontwikkelen.

25 juni 2018

Vitaal Twente is een initiatief van Menzis, Universiteit Twente, ROC Twente, GGD, Carint Reggeland, Saxion Hogeschool, Roessingh Research and Development en Ziekenhuis Groep Twente. Het gemeenschappelijke doel: Twente moet de vitaalste regio van Nederland worden, met behulp van innovatieve technologie. Veertien gemeenten doen mee om dit mogelijk te maken. Van Enschede tot Almelo, maar ook kleinere gemeenten zoals Tubbergen en Twenterand.

Hulp met de volgende stap
Miriam Vollenbroek, voorzitter Vitaal Twente: “Wij ondersteunen partijen bij het ontwikkelen van innovaties, die de kwaliteit van de zorg verbeteren en daarmee de mensen in onze regio vitaler maken. Wie iets op de markt wil brengen, heeft duizend en een vragen. Zoals: ‘Onze proef was succesvol. Maar hoe moet ik dit opschalen?’ Wij helpen bij het hele traject: van idee tot businessplan. Belangrijk is dat de partijen goed aansluiten bij de behoefte in de zorg en dat de technologie goed getest is voordat het wordt geïmplementeerd. Met onze ondersteuning lukt het vaker de volgende stap te zetten.”

Soms huiverig voor vernieuwing
In het verleden zag Miriam veel mooie initiatieven in de kiem gesmoord. “Zo zijn veel zorgprofessionals huiverig voor vernieuwing. Neem het consult via de computer. Zorgverleners zeggen dan al snel: zo gaat het menselijk contact verloren. Maar nieuwe technologie zal het persoonlijk contact niet vervangen; het is ondersteunend. Kijk naar de geestelijke gezondheidszorg: daar worden goede resultaten geboekt met een combinatie van persoonlijke gesprekken en online coaching. Mensen geef je zo ook meer regie over hun eigen gezondheid.”

Partijen bijelkaar brengen
Via zogenaamde matchmaking events brengt Vitaal Twente partijen met ideeën, die op zoek zijn naar samenwerking / aanvullende expertise bij elkaar. Op donderdagmiddag 28 juni vindt het eerstvolgende event plaats in het Polman Station in Almelo.

Meer informatie of nieuwsgierig naar het programma?
Klikt u HIER.

 

13 ideeën die gepresenteerd worden top 28 juni:

 1. ErinThuis:
  Een maatschappelijk initiatief dat senioren helpt bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van wonen, financiën, service & gemak door ze te informeren over de mogelijkheden die ze hebben en de (nieuwe) producten en diensten die er voor hen zijn.
 2. Vivalib:
  Een duurzaam woonconcept voor prettig wonen en ouder worden.
 3. Trebbe Bouw:
  Toekomstbestendig bouwen gericht op een veranderde doelgroep.
 4. Tunstall:
  Thuismonitoring van vitale waardenverbonden aanhypertensie, CVR, COPD en diabetes.
 5. WeHelpen:
  Lanceert innovaties om de mantelzorger spelenderwijs inzicht te geven in zijn situatie en te activeren om hulp te vragen en te ontvangen van mensen uit zijn omgeving.
 6. Breath in Balanz:
  Het herstellen van een disfunctionele ademhaling bij diverse aandoeningen door het ontwikkelen van een digitaal feedback systeem.
 7. Telerevalidatie:
  Online oefenportaal waarmee patiënten thuis of in de kliniek kunnen werken aan hun revalidatieproces.
 8. Present Media:
  I
  nzet van data- en marketingtechnieken in het sociale domein, met als voorbeeld de GezelschApp.
 9. Pink Trainer:
  Online toepassing voor bewegen bij borstkanker.
 10. Campisi:
  Betaalbare oplossing voor communicatie met en training (stimulering) van volledig fysiek gehandicapten.
 11. Open Health Hub:
  Biedt een platform voor patiënten en artsen om veilig en vertrouwd met elkaar te communiceren.
 12. Panton BV:
  Wat kan de rol van design zijn in zorginnovaties voor de burgers van Twente om uitdagingen rondom hun gezondheid te overwinnen?
 13. Twentse Noaber:
  Onderzoek naar het thema eenzaamheid vanuit burgerperspectief laat verschillende uitdagingen zien om onder andere met behulp van technologie op te pakken.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.