Sterke groei OldStars walking football

De naamsbekendheid van walking football stijgt in hoog tempo. Sinds oktober 2016 werkt Menzis samen met het Nationaal Ouderenfonds, specifiek om OldStars walking football landelijk uit te rollen.

1 juli 2018

Met elkaar streven we ernaar dat deze sport onderdeel wordt van het reguliere sportaanbod voor senioren in ons land. Deelname aan OldStars walking football moet mogelijk zijn bij de voetbalclub ‘om de hoek’ en binnen enkele jaren net zo gewoon zijn als regulier voetbal. Vooral in de periode rondom de landelijke campagne voor het WK walking football steeg de naamsbekendheid enorm. Inmiddels kan in Nederland bij zo’n 265 verenigingen walking football gespeeld worden.

Over Old Stars, walking football
OldStars walking football is een project waarbij 60-plussers wandelend voetbal spelen. De OldStars trainen één keer per week en naast ‘bewegen’ zijn ook gezelligheid en sociaal contact een belangrijk onderdeel. Voetbal is een teamsport en zorgt per definitie dus al voor meer sociale contacten. Voetbal wordt zo als middel ingezet om problemen waar deze doelgroep mee kampt (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Menzis ondersteunt clubs met praktische zaken
We willen voetbalverenigingen nog meer stimuleren om zelf walking football in het verenigingsaanbod op te nemen. In samenwerking met de OldStars-partner Van Boxtel Hoorwinkels hebben we plexiglas bordjes en trainingshesjes ontwikkeld. De hesjes worden gebruikt tijdens trainingsoefeningen en het bordje kan bij de kantine of ingang van de club worden opgehangen. Op deze manier zien bezoekers meteen of op het sportpark walking football wordt aangeboden. Alle deelnemende clubs kunnen dit pakket aanvragen.

Zie: Old Stars hesjes en bordjes winnen terrein

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.