MenzisFonds ondersteunt 8 projecten in de regio Achterhoek

Het MenzisFonds ondersteunt acht projecten in de regio Achterhoek. Met het MenzisFonds wil Menzis, samen met maatschappelijke organisaties, werken aan meer leefkracht en slimmere zorg in de vijf regio’s waar Menzis actief is. Ook in 2019 zal het MenzisFonds maatschappelijke initiatieven ondersteunen. Houd voor de indieningsperiode en voorwaarden deze website in het voorjaar in de gaten.

6 juli 2018

In de regio Achterhoek zijn 16 aanvragen genomineerd. De selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging uit de Menzis Ledenraad, heeft op 3 juli acht initiatieven in de Achterhoek blij gemaakt met een bijdrage uit het MenzisFonds. De projecten variëren enorm, maar ze dragen allemaal op hun eigen manier bij aan het praktisch invulling geven aan preventie.

Leefkracht in de regio
De initiatieven dragen bij aan de leefkracht van de inwoners van de regio. Bijvoorbeeld door het voorkomen van eenzaamheid, gezonder en gezamenlijk eten met jong en oud, meer bewegen en kunstactiviteiten voor ouderen. Verenigingen, stichtingen en andere organisaties met een kleinschalig zorg- of leefkrachtinitiatief konden tot  20 mei 2018 een financieringsaanvraag indienen.

MenzisFonds versterkt de regio’s
Het MenzisFonds is gestart om lokale of regionale initiatieven met een maatschappelijke insteek te ondersteunen. Zo kan Menzis samen met  maatschappelijke organisaties werken aan het verbeteren van de leefkracht en innovatie van de zorg. Door het fonds (vooral)  regionaal in te zetten onderstrepen wij onze de betrokkenheid en binding met de regio’s waar we de meeste verzekerden hebben. De uitgangspunten zijn laagdrempelig, kleinschalig en dichtbij de verzekerde.

In de regio’s Achterhoek, Groningen, Midden, Twente en West is de komende drie jaar een fonds beschikbaar van € 25.000 per jaar. Daarnaast is € 30.000 per jaar beschikbaar voor projecten in heel Nederland.

 

 

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.