Werken aan toekomst van zorg in Drenthe en Zuidoost Groningen

Vrouw bij een arts

Treant Zorggroep, Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Ommelander Ziekenhuis Groningen, HZD (Huisartsenzorg Drenthe), Zilveren Kruis en Menzis gaan samen toekomstscenario’s maken voor het ziekenhuislandschap in Drenthe en Zuidoost Groningen.

27 juli 2018

Vormgeving van zorg
De zorg in Drenthe en Zuidoost Groningen verandert snel. Sneller dan in andere regio’s. De vraag naar zorg stijgt en de schaarste bij zorgpersoneel neemt snel toe. Deze omstandigheden vragen om over de grenzen van eigen locaties en belangen heen te kijken en met elkaar na te denken over noodzakelijke aanpassingen in de vormgeving van de zorg. Hierdoor kunnen partijen er samen voor zorgen dat, ook in de toekomst, inwoners van Drenthe en Zuidoost Groningen over een volwaardig zorgaanbod in de provincie beschikken.

Toekomstscenario
De ziekenhuizen, huisartsen in Drenthe en Zuidoost Groningen, Menzis en Zilveren Kruis selecteren nog deze maand een onafhankelijke externe partij die het proces naar een toekomstscenario begeleidt. In het najaar van 2018 wordt het gezamenlijke toekomstscenario voor het ziekenhuislandschap in Drenthe en Zuidoost Groningen gepresenteerd. Tijdens het proces is er afstemming met een brede groep van betrokken partijen, zoals andere zorgaanbieders in de regio, gemeenten en de twee provincies. Waar relevant gebeurt dit via bestaande overlegstructuren (zoals het ROAZ of regionale zorgtafels).

Input
De plannen van de deelnemende partijen – waaronder de regiovisie van Treant Zorggroep en de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek van Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Treant Zorggroep – zijn input voor bovengenoemd onderzoek. Naast de gezamenlijkheid binnen dit traject, behoudt iedere deelnemer haar eigen verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering van zijn of haar organisatie.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.