Werken aan toekomst van zorg in Drenthe en Zuidoost Groningen

Vrouw bij een arts

Treant Zorggroep, Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Ommelander Ziekenhuis Groningen, HZD (Huisartsenzorg Drenthe), Zilveren Kruis en Menzis gaan samen toekomstscenario’s maken voor het ziekenhuislandschap in Drenthe en Zuidoost Groningen.

27 juli 2018

Vormgeving van zorg
De zorg in Drenthe en Zuidoost Groningen verandert snel. Sneller dan in andere regio’s. De vraag naar zorg stijgt en de schaarste bij zorgpersoneel neemt snel toe. Deze omstandigheden vragen om over de grenzen van eigen locaties en belangen heen te kijken en met elkaar na te denken over noodzakelijke aanpassingen in de vormgeving van de zorg. Hierdoor kunnen partijen er samen voor zorgen dat, ook in de toekomst, inwoners van Drenthe en Zuidoost Groningen over een volwaardig zorgaanbod in de provincie beschikken.

Toekomstscenario
De ziekenhuizen, huisartsen in Drenthe en Zuidoost Groningen, Menzis en Zilveren Kruis selecteren nog deze maand een onafhankelijke externe partij die het proces naar een toekomstscenario begeleidt. In het najaar van 2018 wordt het gezamenlijke toekomstscenario voor het ziekenhuislandschap in Drenthe en Zuidoost Groningen gepresenteerd. Tijdens het proces is er afstemming met een brede groep van betrokken partijen, zoals andere zorgaanbieders in de regio, gemeenten en de twee provincies. Waar relevant gebeurt dit via bestaande overlegstructuren (zoals het ROAZ of regionale zorgtafels).

Input
De plannen van de deelnemende partijen – waaronder de regiovisie van Treant Zorggroep en de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek van Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Treant Zorggroep – zijn input voor bovengenoemd onderzoek. Naast de gezamenlijkheid binnen dit traject, behoudt iedere deelnemer haar eigen verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering van zijn of haar organisatie.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy