Sport en onderwijs gaan goed samen in Enschede

Na de zomervakantie zijn de kinderen op basisschool De Regenboog in Enschede gestart met een nieuw onderwijsconcept, waarbij ze structureel dagelijks één uur gaan bewegen tussen de middag. Het is één van de initiatieven die Menzis ondersteunt in het kader van het project Sporten op Rezappt.

7 september 2018

Sporten op Rezappt
Met het project Sporten op Rezappt slaan Menzis en de gemeente Enschede de handen ineen om mensen in Enschede, voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is, actiever en gezonder te maken.

Mariëlle Siebelt, directeur van bassischool de Regenboog legt uit waarom De Regenboog dit initiatief tot extra bewegen heeft genomen: “Om een balans te creëren tussen stilzitten en bewegen willen wij naast de technologie, sport en bewegen een grotere rol laten spelen binnen onze basisschool. Tegenwoordig zitten kinderen teveel stil op een stoel. Om dit te doorbreken gaan wij op basisschool de Regenboog structureel dagelijks één uur bewegen tussen de middag. De schooltijden veranderen wij daarom van 8.30 uur tot 15.00 uur en tussen de middag gaan alle kinderen van 12.15 uur tot 13.15 uur bewegen en gaan wij starten met de Daily Mile.

Verbinding zoeken
Het project wordt uitgevoerd door een combinatiefunctionaris en tevens vakleerkracht van Sportaal (het sportbedrijf van de gemeente Enschede), in samenwerking met stagiaires van het ROC van Twente. Nancy Gerritsen, manager Team Sportief Sportaal: “Vanuit Sportaal zijn we erg te spreken over het initiatief en daarom enkele maanden geleden ook enthousiast ingestapt om dit uur extra bewegen vorm te geven samen met De Regenboog. Naast de Daily Mile wordt de verbinding gezocht met de sportverenigingen in Enschede. Daarnaast zoeken we de aansluiting met de bestaande schoolsporttoernooien. Het is onze gezamenlijke overtuiging dat sport en onderwijs goed náást elkaar kunnen fungeren, elkaar goed aanvullen en zeker elkaar versterken”.   

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.