Zorgcollectief FNV/Menzis stopt na 13 jaar

Na 13 jaar komt er per 1 januari 2019 een einde aan de samenwerking tussen de FNV en Menzis.

22 september 2018

Achtergrond
ln 2006 zijn FNV en Menzis vanuit een gemeenschappelijke visie, gestart met het Zorgcollectief FNV/Menzis om samen te werken aan werk en gezondheid. Juist voor díe mensen die geen collectieve zorgverzekering via een werkgever konden afsluiten. Echter, de wereld van zorg en welzijn verandert en we ondervinden dat de behoefte van de klant hierin is meeveranderd. Ook toezichthouders en politiek zijn op een andere manier naar dergelijke samenwerkingen gaan kijken. ln deze veranderende wereld hebben wij gemerkt dat de visie van de FNV en Menzis rond onze zorg, en op de rol van de zorgverzekeraar binnen ons stelsel, uiteen zijn komen te liggen.

Afloop samenwerking
De huidige samenwerkingsovereenkomst tussen FNV en Menzis loopt tot 2018. Het afgelopen jaar heeft FNV meerdere zorgverzekeraars, waaronder Menzis, uitgenodigd een nieuw aanbod uit te brengen. Deze uitnodiging heeft helaas niet geleid tot een passend nieuw collectief aanbod, met als gevolg het beëindigen van de samenwerking per 1 januari 2019.

Nieuw aanbod
Menzis zal niet zomaar afscheid nemen van een goede samenwerking. Bij Menzis blijft iedereen welkom, zonder medische selectie. Met ons inkoopbeleid en ons preventieprogramma Samen Gezond blijven wij ons inzetten om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. In oktober ontvangen alle FNV-verzekerden een nieuw aanbod waarop ze kunnen reageren. Ook FNV stelt in de komende periode volop informatie beschikbaar om een goede keuze te maken voor een zorgverzekering na 1 januari 2019.

De FNV blijft hard werken voor de belangen van haar leden binnen de gezondheidszorg en voor een solidair zorgstelsel. U en uw gezinsleden kunnen er dan ook op blijven rekenen dat de FNV zich inzet voor het bereikbaar en betaalbaar houden van gezondheidszorg voor iedereen.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.