Uitstel van betaling MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

Arts onderzoekt de hand van een vrouw

Het MC Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk hebben dinsdag 24 oktober 2018, uitstel van betaling aangevraagd.

24 oktober 2018

Uitstel van betaling betekent dat de ziekenhuizen ruimte hebben om orde op zaken te stellen en afspraken te maken met hun schuldeisers. We realiseren ons zeer dat dit een grote impact heeft op de instellingen, de werknemers en onze verzekerden.

Continuïteit van zorg
Bent u in behandeling bij het MC Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam of in één van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Dronten, Emmeloord of Urk? De ziekenhuizen blijven gewoon open en de zorg loopt door. De spoedeisende hulp van MC Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam is wel sinds dinsdagmiddag 23 oktober gesloten. Patiënten die spoedeisende hulp nodig hebben kunnen terecht bij andere ziekenhuizen in de nabije omgeving.

Heeft u een verwijzing voor eerste afspraak bij MC Slotervaart of de MC IJsselmeerziekenhuizen en wilt u nu liever naar een ander ziekenhuis? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur.

Financiële problemen
De MC groep verkeert in financiële problemen. De afgelopen maanden hebben we samen met andere zorgverzekeraars diverse gesprekken gevoerd met de MC Groep, gericht op toekomstbehoud. Met behulp van financiële steun en concrete afspraken voor verbetering van de kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering was het doel van Menzis beide ziekenhuizen te behouden. Helaas bleek dat het niet mogelijk was om de ziekenhuizen financieel gezond te krijgen.

 

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.