Aanmelden initiatieven MenzisFonds 2019 van start

Financiële bijdrage van maximaal 10.000 euro mogelijk voor initiatieven op gebied van leefkracht en innovatie in de zorg

Gezond eten

Tot 8 april 2019 kunnen verenigingen, stichtingen, coöperaties of andere (niet commerciële) organisaties een initiatief op het gebied van leefkracht en/of zorginnovatie indienen bij het MenzisFonds. De Ledenraad en leden van Menzis kiezen welk projecten financiering krijgen. Regionale projecten maken kans op maximaal 5.000 euro. Voor landelijke projecten geldt een maximumbudget van 10.000 euro.

15 februari 2019

Het MenzisFonds

Het MenzisFonds is in 2018 gestart om lokale of regionale initiatieven met een maatschappelijke insteek te ondersteunen. Zo kan Menzis samen met maatschappelijke organisaties werken aan het verbeteren van de leefkracht en innovatie van de zorg. De uitgangspunten zijn laagdrempelig, kleinschalig en dichtbij de verzekerde. René Groot Koerkamp, Manager Bestuurszaken en Strategie bij Menzis: “In onze regio’s kunnen we echt het verschil maken voor onze klanten, daarom zetten we het Menzisfonds ook vooral regionaal in. Lokale initiatieven maken de lokale samenleving duurzaam sterker.” In de regio’s Achterhoek, Groningen, Midden (Arnhem, Gelderse Vallei en Rivierenland), Twente en West (Den Haag) is de komende 3 jaar een fonds beschikbaar van 25.000 euro per jaar. Daarnaast is 30.000 euro per jaar beschikbaar voor projecten in heel Nederland.

 

Eerdere winnaars

In 2018 hebben 29 projecten een financiële bijdrage van Menzis ontvangen. Een van deze projecten betrof het Rijnstate Vriendenfonds. Dankzij een bijdrage van 5.000 euro kunnen longpatiënten in Rijnstate vanuit een rolstoel of gewone stoel met een zogenaamd fietslabyrint door de straten van Arnhem, Londen, Tokio of langs het Gardameer fietsen. Rijnstate Vriendenfonds: “Het trainen van de beenspieren zorgt voor een betere algehele conditie en daardoor een betere kwaliteit van leven. Verder is wetenschappelijk bewezen dat training en beweging de kans op heropname vermindert.”

Stichting GOAL heeft met de ontvangen 5.000 euro een survivaltocht voor gehandicapten georganiseerd. De tocht werd ondersteund en gecoacht door de Politie Twente. Stichting GOAL: “Met de bijdrage van Menzis was het aantal deelnemers dit jaar dubbel zo groot en konden we ook rolstoelers met een taxi laten komen. Het gevoel van saamhorigheid werd hierdoor nog groter.”

 

Hoe werkt het?
Tot 8 april 2019 kunnen organisaties een aanvraag indienen bij het MenzisFonds. Voor elk maatschappelijk initiatief is maximaal 5.000 euro aan budget. Dit betekent dat per regio minimaal 5 projecten gefinancierd kunnen worden. Naast de regionale fondsen is er een landelijk fonds van 30.000 euro. Op dit fonds kunnen grotere, landelijke projecten met een maatschappelijke insteek een beroep doen. Hiervoor geldt een maximumbudget van 10.000 euro per initiatief.
De Ledenraad en leden van Menzis kiezen - op basis van een aantal criteria - welke projecten het beste bijdragen aan de zorg en leefkracht en dus financiering krijgen. Zowel verzekerden van Menzis als niet-verzekerden kunnen een beroep doen op het MenzisFonds. Begin mei 2019 worden alle genomineerden bekendgemaakt.

 

Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden van projecten op www.menzis.nl/menzisfonds.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.