De Twee van Enschede is er voor iedereen

Jong en oud, fit en ongetraind – iedereen kan meedoen aan de Twee van Enschede. Twee Engelse mijlen lopen, wandelen, rolschaatsen, skateboarden, handbiken of rolstoelen. Alles mag. Het gaat om het plezier; niet om de snelste tijd.

13 maart 2019

De Twee van Enschede is met 3,2 kilometer de korte versie van de Marathon van Enschede, de oudste marathon van West-Europa.

Tips van wetenschappers voor de ideale voorbereiding
Sandra Melief is eventmanager van de Marathon van Enschede. Ze vertelt enthousiast dat de 50e editie vorig jaar een groot succes was, met 11.000 lopers (een record) en 80.000 mensen langs het parcours.

Maar hoe houd je dat succes vast? “Door er bijvoorbeeld een laagdrempelig loopevent aan te koppelen. Dat werd dus de Twee van Enschede. Twente zit bomvol hightech, dus was het een logische stap om de wetenschap erbij te betrekken. In samenwerking met de Universiteit van Twente is er op 12 april Get Ready, een congres over de ideale voorbereiding; zowel mentaal als lichamelijk. De lopers krijgen er tips en tricks van wetenschappers. En voedingsdeskundigen hebben een ultieme sportmaaltijd ontwikkeld. Ook de mensen die de lopers komen aanmoedigen, kunnen genieten van die maaltijd, in een tent op de Oude Markt.”

Inschrijven en praktische info
De Twee van Enschede is een loopevenement voor iedereen en start op 13 april om 19.00 uur op de Oude Markt in Enschede. Er zijn maar 500 startnummers, dus wees er snel bij. Inschrijven is gratis voor verzekerden van Menzis.

 

Goed voor lichaam en geest
Sandra is blij met de samenwerking met Menzis, dat De Twee van Enschede financieel ondersteunt. “Ze dragen bij om het evenement op de kaart te zetten. En goed natuurlijk dat we zo’n mooi label aan ons evenement kunnen verbinden. Menzis ziet de waarde van zo’n laagdrempelig loopevenement: het stimuleert mensen – ook zij die wat minder goed ter been zijn – in beweging te komen. Regelmatig bewegen betekent minder overgewicht, minder vaak ziek, je voelt je vitaler, het is goed voor lichaam en geest. En: je leert andere mensen kennen, maakt makkelijker nieuwe vrienden.”

‘Brengt mensen bij elkaar’

Nancy Gerritsen (manager Sportstimulering bij Portaal, het sportbedrijf in de gemeente Enschede) bevestigt dat: “De Twee van Enschede is een nieuwe manier om mensen over de streep te trekken en wat vaker te bewegen – hardlopen kan, maar wandelen en nordic walking is ook prima. Iedereen mag aan de start. Statushouders, mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en rolstoelers in verzorgingstehuizen gaan we actief vragen om mee te doen. En ik hoop dat de fitte Enschedeërs bereid zijn de rolstoelen te duwen, maar daar heb ik alle vertrouwen in! Het is ook een sociaal evenement dat mensen bij elkaar brengt.”

Goed gevoel: ‘je doet ertoe‘
Liselot Reversma is directeur van Alifa, de instelling die het welzijn van Enschedeërs wil bevorderen: “Welzijn gaat over kunnen meedoen in de samenleving. Het gaat over geluk en gezondheid. Sport is een prima manier om – letterlijk – in beweging te komen. Het maakt je fit en blij. Daarom zet Alifa zich in om van de Twee van Enschede een succes te maken. Hoe? Door jongeren en buurtbewoners te activeren elkaar en anderen te begeleiden. Daar leren de jongeren van, daar krijgen ze complimenten voor, dat geeft ze een boost. Zo zie je: de Twee van Enschede is meer dan een loopevent. Het geeft veel mensen het gevoel dat ze ertoe doen.”

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.