Sterrentuin in Hengelo verbindt door spelen

Sterrentuin Hengelo

Door spelen verbinden. Dat beoogt speeltuin de Sterrentuin in Hengelo, die op 20 maart zijn officiële opening beleefde. Gemeente, wijkcentrum, Jantje Beton en Menzis droegen hun steentje bij. Voor Menzis een mooie kans om midden in een kernregio van maatschappelijke meerwaarde te zijn.

20 maart 2019

Speel- en ontmoetingsplek
Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton: “Het is mooi om de kinderen te zien spelen en genieten van elkaar én van de nieuwe speeltuin. Blij dat we daaraan als Jantje Beton, samen met de gemeente Hengelo en zorgverzekeraar Menzis, onze bijdrage konden leveren.‬ De kinderen spelen nu weer lekker en buurtbewoners ontmoeten elkaar. Zoals wethouder Mariska ten Heuw treffend zei: ‘Spelen verbindt!’.”

Betrokken bewoners
De beheerder van de Sterrentuin, Pieter Brink, vertelt dat veel nieuwe kinderen de speeltuin nu weten te vinden. De Sterrentuin vormt de verbindende schakel tussen de bestaande woonwijk en de nieuwe wijk in aanbouw. Bewoners voelen zich ook echt betrokken: ze organiseren zelf activiteiten en verzorgen het toezicht in de speeltuin.

Leefkracht versterkt
Namens Menzis was Stefan Raats bij de opening aanwezig: “De Sterrentuin is voor bewoners in de wijk - jong en oud - een ontmoetingsplek. De activiteiten die worden georganiseerd, zijn mede gericht op het versterken van de maatschappelijke samenhang en verbinding in de buurt. Initiatieven als de Sterrentuin vergroten de leefkracht van mensen in de omgeving. Daar draagt Menzis graag aan bij.”

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.