Medewerkers Menzis doneren € 3.500 aan kunstproject Art Heroes

Art Heroes

Op 2 april heeft een aantal Menzis-medewerkers een cheque van € 3.500 overhandigd aan kunstproject Art Heroes. Deze bijdrage, afkomstig uit een interne kunstverkoop, werd in ontvangst genomen op Voortgezet Speciaal Onderwijsschool Talryk in Drachten.

4 april 2019

In contact met kunst
Art Heroes is een van de projecten van onze partner Stichting Special Heroes Nederland. Het brengt kinderen en jongeren met een beperking in contact met kunst en cultuur. En het draagt bij aan een zinvolle en structurele vrijetijdsbesteding voor hen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken.

Onderdeel van Art Heroes is het Reuze Mini Media Lab. Aan dat project is de laatste weken hard gewerkt op de VSO-school Talryk in Drachten, waar Art Heroes onze donatie ontving.

Eenvoudig speelfilms maken
Het Reuze Mini Media Lab laat zien hoe makkelijk het is om - met simpele middelen en een flinke dosis humor en fantasie - spectaculaire korte speelfilms te produceren. De leerlingen maken zelf het filmscript, bouwen maquettes, regelen kostuums, acteren en verzorgen de opnames. Op 2 april hebben de leerlingen van Talryk hun filmscènes opgenomen.

Maatschappelijk partnerschap
Menzis is sinds 2007 verbonden aan Special Heroes, waarvan Art Heroes en ook Sport Heroes deel uitmaken. Deze landelijke stimuleringsprogramma’s laten kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs blijvend ervaren hoe leuk het is om te sporten en mee te doen met culturele activiteiten. Zowel op school als in hun vrije tijd.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.