Waardegerichte zorg centraal tijdens internationaal congres

ICHOM 2019 waardegerichte zorg

De beweging rondom waardegerichte zorg groeit enorm. Dat blijkt wel uit de animo voor de internationale conferentie hierover, die gisteren en vandaag Rotterdam doet bruisen. Omdat voor Menzis waardegerichte zorg centraal staat, zijn we goed vertegenwoordigd.

3 mei 2019

Nederland als koploper
ICHOM (International Health Consortium for Health Outcome Measurement) is de organisator van de conferentie. Met zo’n 1.200 bezoekers - van wie er 800 uit het buitenland komen - wordt ons land mooi op de kaart gezet als koploper in waardegerichte zorg. De samenwerking tussen de Santeon-ziekenhuizen, waarbij voor 10 aandoeningen uitkomsten worden gemeten én verbeterd, spreekt bijvoorbeeld tot de verbeelding. En ook Menzis passeert meerdere keren de revue als versneller van waardegerichte zorg.

Extra waarde voor klanten

Menzis hanteert een brede definitie voor waardegerichte zorg. We richten ons op díe zorg die waarde toevoegt voor onze klanten. Kortgezegd: zorg die de beste verhouding heeft tussen de gewenste gezondheidsuitkomsten en de kosten ervan. In een uitgebreid interview op deze website geven Ward Bijlsma (manager Zorg) en Wilja Strating (teammanager van adviserend geneeskundigen) het belang hiervan aan.

Juiste zorg op juiste plek
Michael Porter, zorgeconoom van Harvard en grondlegger van waardegerichte zorg, trapte op 2 mei het ICHOM-congres af. Op de voet gevolgd door Joris van Eijck, directeur Zorg bij Menzis. Hij motiveerde zijn drive voor waardegerichte zorg. En hij lichtte toe wat de rol is van de zorgverzekeraar om de juiste zorg op de juiste plek te realiseren, waardegerichte afspraken te maken met zorgprofessionals en zorginnovaties te helpen opschalen. In het middagprogramma zoomde Ward Bijlsma in op een aantal voorbeelden van waardegerichte zorginkoop bij Menzis.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.