Dirk Jan Sloots nieuwe CFRO bij Menzis

Dirk Jan Sloots CFRO

Dirk Jan Sloots (1979) wordt vanaf augustus 2019 de nieuwe CFRO (Chief Financial & Risk Officer) van Menzis. Als lid van de Raad van Bestuur gaat hij onder meer invulling geven aan de strategie en financiële koers van de organisatie. Daarvoor brengt hij ruime ervaring en expertise mee op het gebied van financiën, risicomanagement en strategie.

7 mei 2019

Dirk Jan Sloots is momenteel directeur Finance & Control bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, dat - net als Menzis - een coöperatie zonder winstoogmerk is. Hij volgt Frank Janssen op, die op 1 juni CEO van Keolis Nederland wordt.

Verantwoordelijkheid 
“Als CFRO van Menzis kan ik bijdragen aan zeer relevante maatschappelijke onderwerpen. Denk daarbij aan het behoud en tegelijkertijd de vernieuwing van ons zorgstelsel vanuit het principe van solidariteit, maar zeker ook aan de uitdaging om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

Menzis is een organisatie die hierin verantwoordelijkheid kan én wil nemen vanuit het belang van haar leden. Dat spreekt mij aan en past bij mijn ervaring met de zorg vanuit mijn verschillende functies bij PGGM. Daarbij kijk ik uit naar de samenwerking met de Ledenraad, nieuwe collega’s, de Raad van Commissarissen en de diverse toezichthouders”, aldus Dirk Jan Sloots.

Strategische bijdrage
Ruben Wenselaar, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Menzis: “Met Dirk Jan Sloots halen we zowel een financieel onderlegde bestuurder binnen, als een man die een goede bijdrage zal leveren aan de strategie van Menzis.”

Peter van Lieshout, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Menzis, vult aan: “Hij heeft een brede oriëntatie op verzekeren en op zorg. Daarnaast toont hij zich een goede gesprekspartner op het gebied van de vraagstukken en ontwikkelingen voor zorgverzekeraars. Zijn ervaringen met financiën, risicomanagement, IT, bedrijfsvoering en (executie van) strategie binnen de financiële dienstverlening en zorg zijn van grote toegevoegde waarde.”

Loopbaan
Dirk Jan Sloots studeerde Econometrie aan de RuG en Actuariële Wetenschappen aan de UvA. Hierna volgde hij de postmasteropleiding tot Actuaris AG. Vanaf 2002 was hij werkzaam bij PGGM in verschillende actuariële functies. Na zijn aanstelling aldaar als manager Actuarieel advies & ALM ving zijn bestuurlijke carrière aan in 2011.

Hij was bestuurder van onder andere PGGM Levens- en Schadeverzekeringen en de Rabo PGGM PPI. Ook vervulde hij bestuurlijke functies bij entiteiten die producten en diensten leveren aan de leden van de coöperatie PGGM. In 2016 werd hij aangesteld als directeur Finance & Control. En hij stond aan het hoofd van een veranderprogramma om PGGM te vernieuwen en klantgerichter te maken. Sinds 2017 is hij lid van de Raad van Toezicht van de Santiz-ziekenhuizen. Uit deze functie treedt hij terug voordat hij begint bij Menzis.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.