Spannende finale FC Groningen Buurt Battle

Sportpark Corpus Den Hoorn in Groningen stond woensdag 1 mei in het teken van de finale van de FC Groningen Buurt Battle. Na een spannende finale werd Indische Buurt / de Hoogte tot winnaar gekroond.

8 mei 2019

Met de finale kwam er een einde aan een acht weken durend project op Sportpark Corpus den Hoorn. De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Spelers en staf van de eerste selectie waren aanwezig bij de finaledag.

Met de Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast in de wijken. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vond plaats in dertien wijken.

Punten
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten namen met hun wijkteam deel aan de finale.

Winnaars
Elke wijk leverde één team, dat op woensdag 1 mei streed tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag werden de wijkteams gecoacht door spelers en stafleden van de eerste selectie van FC Groningen. In de finale van de Buurt Battle 2019 versloeg Indische Buurt/de Hoogte het team van Corpus/de Weijert. De Rabobank Fair Play Cup kwam in handen van Oosterpark. De winnaars verdienden een wedstrijdbezoek aan het competitieduel FC Groningen – Fortuna Sittard, op zondag 12 mei aanstaande.

Op deze pagina staat meer over onze samenwerking met FC Groningen.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.