370 kinderen met een beperking doen mee aan Survivalrun Challenge

Op zondag 12 mei werd in Havelte voor de 6e keer de Sport Heroes Survivalrun Challenge georganiseerd. Ruim 370 leerlingen van 12 scholen uit Groningen, Friesland en Drenthe deden mee.

13 mei 2019

Survival Challenge
Survival Challenge Havelte, Special Heroes en Menzis organiseren sinds 2014 een survivalrun voor jongeren met een verstandelijke beperking. Voor deze doelgroep is het minder vanzelfsprekend om deel te kunnen nemen aan reguliere sportevenementen. Ruim 370 jongeren van 11 tot 20 jaar met een verstandelijk beperking deden dit jaar mee aan de Challenge.

Special Heroes
Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een beperking. Dit doen zij door een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod te creëren op de gebieden sport en bewegen, kunst en cultuur, werk en participatie en voeding en gezondheid.

Sport Heroes
Sport Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs (6-19 jaar), gestart omdat kinderen en jongeren met een beperking aanzienlijk minder sporten. Op basis van de leerlingen en hun wensen worden passende sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Van voetbal, atletiek, korfbal en judo, tot rolstoeldansen, hockey of freerunning. Het doel van het programma is niet alleen verbetering van fysieke fitheid en gezondheid, het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uitbreiding van de leefwereld van de leerlingen.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.