Inwoners denken mee over zorg voor regio's Zuidoost-Groningen en Drenthe

zorg voor regio groningen

Zorgorganisaties, zorgverzekeraars en gemeenten spannen zich in om de zorg voor de regio’s Zuidoost-Groningen en Drenthe te behouden. Het plan is gemaakt; de gesprekken zijn gevoerd. Nu is het moment om de vragen, ideeën en zorgen van inwoners op te halen. Tijdens informatiebijeenkomsten eind mei en begin juni.

17 mei 2019

Onder de naam ‘Zorg voor de regio’ hebben ziekenhuis Treant, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Huisartsenzorg Drenthe, Menzis en Zilveren Kruis (lees: het regieteam) de handen ineengeslagen. Op 11 februari resulteerde dit in een plan om de zorg in de regio beschikbaar te houden, anders in te richten en te verbeteren. Daarover is doorgepraat met gemeenten, politiek, Zorgbelang Drenthe, Zorgbelang Groningen en vele andere zorgorganisaties.

Aanmelden
Inwoners zijn nu van harte welkom om mee te denken, hun vragen te stellen en hun wensen en zorgen te delen. Dat kan tijdens een van de informatiebijeenkomsten:

Datum Tijd Locatie
Maandag 27 mei 19.00 - 20.30 uur Wijkcentrum De Krakeel, Grote Beer 20, Hoogeveen
Dinsdag 28 mei 19.00 - 20.30 uur Dorpscentrum ’t Anker, Otto Zomerweg 1, Hollandscheveld
Maandag 3 juni 19.00 - 20.30 uur  Dorpshuis De Drijscheer, Keiweg 1, Alteveer
Dinsdag 4 juni 19.00 - 20.30 uur Buurtcentrum Noordstee, Berkenstraat 2, Stadskanaal
Maandag 17 juni 19.00 - 20.30 uur Woonwijkcentrum Oostermarke, Veenkampenweg 110, Emmen
Woensdag 19 juni 19.00 - 20.30 uur Wijkgebouw De Schulp, Buizerdstraat 10, Assen

 

Bij elke bijeenkomst kunnen 50 inwoners aanwezig zijn. Daarbij haken sowieso ook een huisarts, ziekenhuisarts, ziekenhuisbestuurder en afgevaardigde van het regieteam aan. Aanmelden kan via de website zorgvoorregio.nl.

In het kort
Het plan voor zorg in de regio samengevat:

  • De basiszorg blijft in alle ziekenhuizen van Treant, Ommelander Ziekenhuis Groningen en Wilhelmina Ziekenhuis Assen behouden. Hier kunnen inwoners terecht voor poliklinische zorg, diagnostiek en eenvoudige ingrepen als heup- en knieoperaties.
  • Ingewikkelde ziekenhuiszorg wordt geconcentreerd in Assen, Emmen en Scheemda. Denk aan spoedopnames, acute operaties en diagnoses met een hoge waarschijnlijkheid van opname.
  • In Stadskanaal en Hoogeveen blijft 80% van het huidige zorgaanbod bestaan. Planbare zorg wordt daar uitgebreid in expertisecentra. De Spoedeisende Hulp maakt plaats voor een spoedpost voor niet-levensbedreigende spoedvragen overdag en ’s avonds.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.