Wandelen tegen diabetes tijdens de Diabetes Challenge

Met de Nationale Diabetes Challenge (NDC) wil de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes verbeteren.

17 juni 2019

Door wekelijkse wandelingen te organiseren, werken deelnemers samen met zorgverleners en sporters aan een gezonde leefstijl. De wandelingen vinden plaats op locaties in heel Nederland. Wilt u meewandelen in uw buurt? Aanmelden kan via de website.

Menzis steunt de Diabetes Challenge
Voorzitter Ruben Wenselaar tekende dinsdag 21 mei een verklaring om zogenoemde “leefstijlinterventies” via de Nationale Diabetes Challenge te ondersteunen.

Nationale Diabetes Challenge
Ruben Wenselaar: "Als Menzis maken we veel werk van preventie en maken we daarom de beweging van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Zo versterken we de leefkracht van ieder mens. Een gezonde leefstijl kan overgewicht bestrijden en kan mensen met aandoeningen zoals diabetes type 2 helpen vitaler te leven met minder of zonder medicijngebruik. De Diabetes Challenge omarmt dit principe, maakt het laagdrempelig en brengt bovendien veel zorgpartijen samen, van huisartsen en sportclubs tot aan gemeenten. Wij helpen dit initiatief op meer plekken in Nederland te realiseren en vinden het onze rol daar een bijdrage aan te leveren."

Stoppen met medicatie
Al ruim 4100 mensen hebben zich ingeschreven om dit jaar mee te doen. Daarmee is de Challenge een duidelijke invulling van het landelijke Preventieakkoord op lokaal niveau. Een van de deelnemers is Joy Slaa: “Het samen lopen is voor mij een stok achter de deur en heeft ervoor gezorgd dat ik kon stoppen met mijn medicatie. Bovendien ben ik 21 kilo afgevallen.”

Wat is de NDC?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert. Met ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation organiseren zorgverleners en sporters wekelijks een wandeling. Samen trainen zij voor de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Het doel is om dan 4 dagen achter elkaar te wandelen. 3 dagen in de eigen omgeving. En op de 4e dag op 28 september, wandelen alle deelnemers samen tijdens het NDC Festival in Den Haag. Meer informatie vindt u op de website.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.