Ledenraad Menzis kiest innovatieve projecten voor MenzisFonds

Op 25 juni 2019 hebben 7 initiatieven uit de regio Midden in totaal € 30.000 ontvangen uit het MenzisFonds. Ook zijn er 5 landelijke initiatieven gekozen, die samen een bijdrage van ruim € 35.000 hebben gekregen. De initiatieven zijn gekozen door onze Ledenraad en werken aan de verbetering van leefkracht en innovatie in de zorg.

27 juni 2019

Dicht bij de leden
Het MenzisFonds is in 2018 gestart om - vooral lokale en regionale - initiatieven met een maatschappelijke insteek te ondersteunen. Zo kan Menzis samen met verenigingen, stichtingen, coöperaties of andere niet-commerciële organisaties werken aan de verbetering van leefkracht en innovatie in de zorg. René van Slooten, Ledenraadslid van Menzis: “Bij de keuze van initiatieven hebben we vooral gekeken of het project laagdrempelig en kleinschalig is en dicht bij de verzekerde staat. Als Ledenraad zijn we ervan overtuigd dat dit soort projecten lokaal écht verschil kunnen maken. Betrokken organisaties kennen de omgeving, weten wat er speelt en zien vooral ook waar de meeste behoefte ligt. Ik ben trots dat we met het MenzisFonds deze partijen kunnen ondersteunen en zo kunnen bijdragen aan de maatschappij.”

De cheques
In totaal zijn er landelijk 26 projecten en voor de regio Midden 17 projecten ingediend om mee te dingen naar een bijdrage. De 12 gekozen projecten hebben op dinsdag 25 juni in Wageningen de cheque ontvangen van Gijs Rotteveel, directeur bij Menzis met aandachtsgebieden leefkracht, preventie en partnerships. In juli volgen de regio’s Achterhoek (2 juli, Doetinchem), Noord (4 juli, Groningen) en Twente (11 juli, Enschede).

Stichting RockSteadyBoxingNederland was een van de projecten die op 25 juni een cheque in ontvangst nam. Alex Hoogveldt, parkinsonpatiënt en deelnemer: “Deze financiële bijdrage maakt het mogelijk om een bokstraining voor parkinsonpatiënten verder uit te rollen. Het Parkinson Boksen bevordert het bewegen en de wijze waarop de parkinsonpatiënt wordt gemotiveerd te bewegen, is tevens erg innovatief. Maar nog belangrijker: de training zorgt dat de patiënt zich even geen patiënt meer voelt, maar sporter.”

Van bank naar baan
De Edwin van der Sar Foundation (EvdSF) kan met het ontvangen bedrag landelijk meer projecten realiseren, die gericht zijn op revalidatie, participatie en preventie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Eline Antonia, van EvdSF: “De Class is een programma van de EvdSF met als doel jongeren met hersenletsel van de bank naar een baan te helpen. Door lotgenotencontact, hen te laten sporten en ouders te betrekken bij het traject proberen we hen weer mee te laten draaien in de maatschappij.”

Stichting JIJ biedt sinds 2010 laagdrempelige en ervaringsdeskundige hulp aan mensen met een eetprobleem en hun naasten. Momenteel is slechts 3% van de cliënten man, terwijl er uit recent onderzoek is gebleken dat maar 1 op de 4 mannen met een eetstoornis hulp zoekt en geregistreerd staat. De doelgroep is dus veel groter dan op dit moment bekend is. Saskia Lagerwaard, directeur Stichting JIJ: “Met de bijdrage van het MenzisFonds willen we onder meer individuele en groepsbegeleiding voor hen realiseren. Hierdoor hopen we zowel jongens als mannen de kans te geven om eerder van hun eetstoornis te herstellen en hun kwaliteit van leven te verhogen.”

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.