Nieuwe inrichting spoedzorg Drenthe en Zuidoost-Groningen

Om de zorg voor Drenthe en Zuidoost-Groningen te behouden presenteerden ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars op 11 februari 2019 een plan.

10 juli 2019

Met dit plan kunnen de partijen voldoen aan de zorgvraag in de regio en tegelijkertijd inspelen op de schaarste aan medisch personeel, maatschappelijke veranderingen en steeds strengere kwaliteitseisen.

Lees ook: Ziekenhuiszorg: soms op een andere plek, wel in de buurt.

Sinds februari hebben veel partijen meegedacht en meegewerkt aan de invulling van het plan zoals patiënten, zorgaanbieders, medewerkers, inwoners, overheden, ambulancediensten, Zorgbelang Drenthe en Groningen en het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

Basisspoedposten
De afdelingen spoedeisende hulp in Stadskanaal (in januari 2020) en Hoogeveen (in april 2020) worden basisspoedposten. Deze basisspoedposten zijn zeven dagen per week open van 8:00 tot 23:00 uur voor niet-levensbedreigende situaties. Voor levensbedreigende situaties kunnen patiënten uit de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen terecht bij de afdelingen spoedeisende hulp in Assen, Emmen, Meppel en Scheemda. Met deze voorgenomen wijziging kan de patiëntzorg behouden blijven voor de regio.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie, een video waarin de nieuwe situatie wordt uitgelegd en de meest gestelde vragen op www.zorgvoorregio.nl. Hier staat altijd de meest recente informatie.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy