Deelnemers Diabetes Challenge Den Haag en Tiel starten met SamenGezond

Deelnemers aan de Diabetes Challenge in Den Haag en Tiel zijn gestart met SamenGezond.

11 juli 2019

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van 20 weken dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert. Met ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation organiseren lokale zorg- en sportprofessionals wekelijks een wandeling voor mensen met diabetes. Zij trainen de deelnemers voor deelname aan de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september. Om deelnemers te stimuleren om ook na de challenge gezonde keuzes te maken en te blijven wandelen biedt Menzis hen SamenGezond aan.

Menzis werkt sinds kort samen met de Bas van de Goor Foundation, de gemeentes Tiel en Den Haag en lokale zorgprofessionals en buurtcoaches. Deelnemers in deze steden krijgen SamenGezond aangeboden. Het is een kansrijke pilot om in samenwerking met de begeleiders en deelnemers te leren wat werkt en wat niet werkt. "Doordat we zorg, sport en het sociale domein koppelen, is het bijzonder kansrijk", aldus Nanda de Jong, manager Strategische Partners bij Menzis. "Volgend jaar kan Menzis dan bij alle deelnemers van de Diabetes Challenge SamenGezond aanbieden."

Inmiddels zijn de deelnemers in Den Haag en Tiel met het programma gestart. De Bas van de Goor Foundation riep deelnemers via een video op om mee te doen met SamenGezond. Deelnemers die hun wandelingen met SamenGezond tracken, sparen punten die zij kunnen inwisselen voor een gratis ticket voor het afsluitende NDC Festival in de Uithof in Den Haag. Dit festival op 28 september 2019 sluit zowel de Nationale Diabetes Challenge als de Nationale Sportweek af.

Meer informatie over de samenwerking tussen de Nationale Diabetes Challenge en SamenGezond is te vinden op Samengezond.nl/diabetes-challenge/.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy