Naderende ontknoping voor leefkrachtige Diabetes Challenge

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) nadert zijn ontknoping. Na 20 weken trainen wandelen de deelnemers - met diabetes - 4 dagen achter elkaar, tijdens de NDC Week eind september. Een prachtige afsluiting van een wandelevent dat de kwaliteit van leven van diabetici verbetert.

16 september 2019

Menzis omarmt initiatief
Initiatiefnemer van de NDC is de Bas van de Goor Foundation. Met wekelijkse wandelingen, onder begeleiding van zorgverleners en sporters, werken de deelnemers aan een gezonde leefstijl. Menzis juicht dit concept toe en draagt eraan bij om het op meer plekken in Nederland te realiseren.

Ruben Wenselaar: “Als Menzis maken we veel werk van preventie, om zo ieders leefkracht te versterken. Een gezonde leefstijl kan overgewicht bestrijden en mensen met bijvoorbeeld diabetes type 2 helpen vitaler te leven. De challenge omarmt dit en maakt het laagdrempelig.”

Slotwandeling voor iedereen
In de NDC Week van 25 tot en met 28 september lopen de deelnemers eerst 3 dagen in de eigen omgeving. Op de laatste dag ondernemen ze een gezamenlijke wandeling tijdens het NDC Festival in Den Haag. Hier trekken ook de zorgverleners en sporters, die de challenge hebben begeleid, de wandelschoenen aan.

Daarnaast zijn uitgenodigd: andere diabetici en zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns (diabetes)zorg, sport- en beweegcoaches met interesse voor chronische zorg, en familieleden, gasten en supporters.

Blijvende motivatie via SamenGezond
De online gezondheidscoach SamenGezond speelt eveneens een rol bij de NDC. Door SamenGezond te gebruiken, sparen deelnemers aan de challenge voor een gratis festivalticket. En ná de challenge motiveert de digitale coach hen om gezonde keuzes te blijven maken en het wandelen vol te houden.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.