4 Mijl van Groningen: weer gezelligste sportevent van het jaar

4 Mijl van Groningen 2019

Afgelopen weekend werkten bijna 25.000 mensen aan hun leefkracht tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen en 4Mijl4You. Van topsporters tot mensen met een beperking. Het is een van de gezelligste evenementen van het Noorden. Waarbij jaarlijks zo’n 100.000 sportievelingen en supporters samenkomen. Bekijk de aftermovie en geniet na.

17 oktober 2019

Aftermovie

Goede warming-up
Veel van de 25.000 sporters grijpen de 4 Mijl en 4Mijl4You aan om langdurig met hun gezondheid aan de slag te gaan. Onder hen mensen die revalideren, een harttransplantatie achter de rug hebben, in een rolstoel zitten of een beperking hebben.

Voor de meesten van hen begonnen de voorbereidingen al in april; direct na de inschrijving. Iedereen deed dat op zijn eigen manier. Sommigen draaiden warm op het 4 Mijl-parcours van Lentis in Zuidlaren, zoals 3 cliënten van de zorgorganisatie (die we volgden in een mini-docu-serie). Anderen maakten zich klaar in een clinic, met schema’s of door oefeningen, die verschillende partijen hen aanboden.

SamenGezond dacht mee
Het gezondheidsprogramma SamenGezond was een van de partijen die tips gaf voor een goede voorbereiding. Bovendien konden deelnemers aan SamenGezond zich eerder inschrijven met korting, en kregen zij 200 SamenGezond-punten voor het meedoen aan de 4 Mijl of 4Mijl4You.

Ook onderweg dacht SamenGezond - samen met Het Waterbedrijf - aan de sportievelingen: met een waterpunt aan de Hereweg. Want voldoende waterdrinken is belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Helemaal tijdens sporten en bewegen. 

Samen met partners
Menzis is sinds 2007 partner van de 4 Mijl en sinds 2011 van de alternatieve 4Mijl4You. Als naamgever van de Menzis 4 Mijl van Groningen willen we zo veel mogelijk mensen in beweging brengen. Want bewegen is niet alleen gezond, maar vooral ook leuk en het versterkt de leefkracht in de regio. We werken hiervoor samen met Kids United, kinderopvang SKSG, beweegproject Bslim en Special Heroes.

Via deze partners liep dit jaar ook een flink aantal groepen enthousiast mee met de 4 Mijl en 4Mijl4You.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.